ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

ΑΚΕΛ: Η κυβερνητική αλαζονεία προκάλεσε την κρίση στην παιδεία

Πήρε αποφάσεις χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση, επισημαίνει μέσω ανακοίνωσης ο εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου

Newsroom K

Η δημόσια παιδεία βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. Αυτή η κρίση προκλήθηκε από τον ετσιθελισμό, τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, η οποία έλαβε αποφάσεις χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα μέρη και, πρωτίστως με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, επισημαίνει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την κρίση στην παιδεία. 

Η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση, προωθώντας μια οικονομίστικη λογική στηριγμένη, μάλιστα, σε λανθασμένα και παραπλανητικά στοιχεία.

Μετά τη χθεσινοβραδινή απάντηση της κυβέρνησης προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, η κρίση κλιμακώνεται και λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη και η ευθύνη γι’ αυτή την άκρως αρνητική εξέλιξη, πλήρως ανήκει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Η κυβέρνηση, ακόμα κι όταν έλαβε τις μονομερείς αποφάσεις της, είχε διέξοδο και μπορούσε να αποτρέψει την κρίση. Μπορούσε να παγώσει –έστω- τις μονομερείς αποφάσεις της και να εισέλθει σε ένα ουσιαστικό διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Δεν το έκανε αυτό και επιμένει στις αποφάσεις της. Κατά τα άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε –τάχα- οδηγίες για να γίνει εντατικός διάλογος. Αυτό αποδείχθηκε κοροϊδία. Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει με προειλημμένες αποφάσεις.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού μεθοδεύει την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και για να το πετύχει τούτο επιστρατεύει τη δυσφήμιση του δημόσιου σχολείου και τον εξευτελισμό των εκπαιδευτικών. Είναι γνωστή η τακτική των κυβερνώντων να υποσκάπτουν, να δυσφημίζουν και να στρέφουν το ένα μέρος της κοινωνίας εναντίον του άλλου.
Στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτές τις ανήθικες και επικίνδυνες τακτικές. Στηρίζουμε τον αγώνα για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση