ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναστασιάδης για ΑΟΖ: Παραποίηθηκε εσκεμμένα η δήλωσή μου

Ο φυσικός πλούτος ανήκει σε όλους τους Κυπρίους ξεκαθαρίζει ο Νίκος Αναστασιάδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κάποιοι εσκεμμένα απομόνωσαν την δεικτική αναφορά μου στις τουρκικές θέσεις ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τοποθετούμενος για τις δηλώσεις του γύρω από την ΑΟΖ και τις επικρίσεις που δέκτηκε.

Όπως επεσήμανε «δεν είναι πρόθεση μου να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις με τον οποιονδήποτε όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν με ανυπόστατους ισχυρισμούς να μειώσουν την ιστορικότητα της πρώτης επίσκεψης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία και όσα έχουμε επιτύχει».

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση

Κατά την επίσημη επίσκεψη μου στη Σαουδική Αραβία, την πρώτη από της εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας που πραγματοποίησε Κύπριος Πρόεδρος, διαπίστωσα ότι κάποιοι στην Κύπρο, προφανώς για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, διαστρέβλωσαν και παραποίησαν εσκεμμένα δήλωση μου που αφορούσε τις απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Σε απάντηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:

(α) Η δήλωση μου διεχωρίζετο σε δύο σκέλη. Το πρώτον που αφορούσε τις πάγιες θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, και συνεπώς και του ιδίου προσωπικά, και το δεύτερο σκέλος που αφορούσε τις θέσεις της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τις θέσεις μας, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερα αυτολεξεί πως «Η Κυβέρνηση και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει να αντιμετωπίσει καμιά απειλή δοθέντος ότι προχωρεί στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και μάλιστα επιτυχώς.

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει – και το υπογραμμίζω - σε όλους τους νομίμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και οι Τουρκοκύπριοι.

Συνεπώς οι όποιες απειλές της Τουρκίας δεν έχουν θέση και δεν είναι προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού.

Θέλω να ελπίζω ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι οι ερευνητικές γεωτρήσεις που γίνονται αφορούν το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον των κατοίκων, του συνόλου του κυπριακού λαού και συνεπώς δεν έχουν θέση οι αμφισβητήσεις γιατί θέλουν (υπονοώντας τους Τούρκους) να θεωρούν ανύπαρκτη την Κυπριακή Δημοκρατίας ή υπαρκτή την ‘τ/κ δημοκρατία’».

Και προς ανάδειξη της τουρκικής αντιφατικότητας και υποκρισίας πρόσθεσα δεικτικά: «Εάν επιλέγουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των Τ/Κ σε μια ‘ανεξάρτητη οντότητα’ τότε θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην ‘αποκλειστική οικονομική ζώνη’ της εν λόγω παρανόμου οντότητας.

Και συνεπώς δεν έχουν λόγο να αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Για να προσθέσω πως αυτό είναι θέση της Τουρκίας, λέγοντας επί λέξη: «Αλλά αυτό είναι μια θεωρία που απασχολεί μόνο τους Τούρκους και όχι εμάς».

(β) Από τα πιο πάνω σαφέστατα συνάγεται πως κάποιοι ηθελημένα παρέλειψαν αναφορά στις δικές μας θέσεις όπως και εσκεμμένα απομόνωσαν τη δεικτική μου αναφορά στις τουρκικές θέσεις.

(γ) Θέλω να επαναλάβω πως δεν είναι πρόθεση μου να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις με τον οποιονδήποτε όσο και αν κάποιοι το επιδιώκουν, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν με ανυπόστατους ισχυρισμούς να μειώσουν την ιστορικότητα της πρώτης επίσκεψης Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία και όσα έχουμε επιτύχει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση