ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση συνεχίζει για σταθερή πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη διαβεβαίωση πως η Κυβέρνηση εργάζεται ώστε η Κύπρος να παραμείνει σε σταθερή πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, χαιρετίζοντας την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διεθνών Επιχειρήσεων Κύπρου (CIBA), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στη Λεμεσό.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, πως παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό κέντρο για διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, διαβεβαιώνοντας πως το κράτος θα συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, να στηρίζει την υψηλού επιπέδου έρευνα και εκπαίδευση, καθώς και την τοπική και ξένη επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας ένα φιλικό οικονομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε ακόμη πως σήμερα, η πλειοψηφία των τομέων της οικονομίας μας επιδεικνύουν σημαντικές προοπτικές για ανάπτυξη, όπως ο επιχειρηματικός και οικονομικός τομέας υπηρεσιών, ο τουριστικός τομέας, η ναυτιλία, η εκπαίδευση και η υγεία και ο τομέας της ενέργειας.

Ο Πρόεδρος διαμήνυσε πως είναι μέσα από τις κοινές προσπάθειες της Κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα που θα μπορέσουμε να επιτύχουμε να καταστήσουμε την Κύπρο έναν παγκοσμίου κλάσης προορισμό για επιχειρήσεις και επενδύσεις και υπέδειξε ότι, έτσι είναι που θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, προοπτικές και ευημερία για το λαό "και αυτή ακριβώς είναι η φιλοδοξία και η δέσμευση της Κυβέρνησης μας".

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης, στο σύστημα ευημερίας, υγείας, διαχείρισης δημόσιων οικονομικών και κρατικής ιδιοκτησίας, τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογία και στον τραπεζικό τομέα, ενώ υπενθύμισε την προγραμματισμένη , εντός του 2018, λειτουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας καθώς και το θέμα δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης και Τουρισμού, που συζητείται στο Κοινοβούλιο.

Επεσήμανε επίσης ότι η Κύπρος σημειώνει ρυθμό ανάπτυξης 4%, έναν από τους υψηλότερους στην ΕΕ, η ανεργία μειώθηκε και ο τραπεζικός τομέας εξυγιάνθηκε, ενώ αναφέρθηκε και στους ισοσκελισμένους κρατικούς προϋπολογισμούς, αλλά και στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση του προς το CIBA, αναγνωρίζοντας τη σημαντική στήριξη και εμπιστοσύνη της επιχειρηματικής κοινότητας προς την κυπριακή οικονομία, ενώ συνεχάρη την εταιρεία Nest Investments Holdings, την οποία τίμησε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο σύγχρονος, κατά Αναστασιάδη και Χάρη, ορισμός της βιώσιμης ανάπτυξης αναγιγνώσκεται ως ακολούθως: « Βιώσιμη Ανάπτυξη ορίζεται η διαδικασία σώρευσης χρημάτων από περικοπές συντάξεων και πώληση διαβατηρίων και η, με αυτόν τον τρόπο, δημιουργία πλεονασματικού προϋπολογισμού».

Ai Em
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Να μην διερωτάσαι φίλε μου. Όταν ο κ. Γενικός θέλει πετυχαίνει καταδίκες-Ίδε περίπτωση Ρίκκου»
Κώστας  |  09:52

#PoliticsBlog Το σοκ του Κακουργιοδικείου και οι χαμένοι νέοι ψηφοφόροι...

«Γιατί ο κ. Γενικός δεν επικεντρώθηκε σε πιο σημαντικά και εύκολο να αποδειχτούν θέματα, όπως μ’ αυτούς ...»
Διερωτώμενος  |  09:38

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση