ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος Καυκαλιάς: Οι ευθύνες για το χαλλούμι είναι πρωτίστως πολιτικές

«Ενώ η Κύπρος κινδυνεύει να χάσει ένα από πιο σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα της, η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνα παιχνίδια»

Newsroom K

«Η ευθύνη για τη διαχείριση της υπόθεσης του φάκελου για το χαλλούμι ανήκει στην Κυβέρνηση και είναι οι χειρισμοί της που κρίνονται. Οι χειρισμοί κρίνονται από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό», σημειώνει με γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς, Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας για το χαλλούμι

«Η έντονη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να μετατοπίσει την ευθύνη και να την αποδώσει αποκλειστικά σε ανεπάρκεια, προχειρότητα και κακούς χειρισμούς των λειτουργών, δεν πείθει. Αντιθέτως προκαλεί», αναφέρει ο κ. Καυκαλιάς στη δήλωσή του.

«Η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου Υπουργού, δήλωνε το 2016 και επαναλάμβανε το 2017 ότι η αίτηση κατοχύρωσης του χαλουμιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης βρίσκεται στο τελικό στάδιο και επίκειται η έγκριση της.

Ενώ η Κύπρος κινδυνεύει να χάσει ένα από πιο σημαντικά εξαγωγικά προϊόντα της, η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνα παιχνίδια, κρυβόμενη πίσω από ευθύνες υπηρεσιακών. Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα της επικίνδυνης ανευθυνότητας και έλλειψης σοβαρότητας που η κυβέρνηση επιδεικνύει σε πάρα πολύ σοβαρά θέματα, όπως το συγκεκριμένο.

H κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από ευθύνες υπηρεσιακών. Πως από το τελικό στάδιο και την επικείμενη έγκριση της αίτησης, φτάσαμε στην απόλυτη στασιμότητα και απώλεια του Εμπορικού Σήματος;

Πολύ περισσότερο, η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση παίρνοντας μέτρα και αναλαμβάνοντας δράση. Να αφήσει το παιχνίδι μετατόπισης ευθυνών, την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και να πράξει αυτό που πρέπει ώστε να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία.

Ο φάκελος χαλούμι είναι σοβαρή υπόθεση με τεράστια αξία και συμβολή στην οικονομία του τόπου και απαιτούνται σοβαροί χειρισμοί. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν απαλλάσσουν την Κύπρο από τη μεγάλη ζημία που κινδυνεύει να πάθει –αν δεν έχει ήδη πάθει- στο συγκεκριμένο ζήτημα» καταλήγει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας για το χαλλούμι.

ΣΧΟΛΙΑ

Γειά σου ρε μεγάλε! Εσύ ανακάλυψες την τασινόπιττα!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση