ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Β. Πάλμας: Η Κυβέρνηση δεν θα βολευτεί στη συνήθεια μιας αργόσυρτης και σιωπηλής διχοτόμησης

Oι δυσκολίες και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση δεν θα βολευτεί στη συνήθεια μιας αργόσυρτης και σιωπηλής διχοτόμησης. Μοναδικός μας στόχος είναι αυτός της επανένωσης της πατρίδας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά, με αφοσίωση και επιμονή, τονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας.

Στον επιμνημόσυνο του λόγο στα μνημόσυνα των ηρώων της πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής που τελέστηκαν το πρωί στη Λεμεσό από τον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης, ο κ. Πάλμας επεσήμανε ότι για να επιτευχθεί ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της Κύπρου, «είναι απαραίτητο να φέρουμε εις πέρας τη μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

«Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησής μας, είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσουμε στη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, στην οποία θέσαμε ευθέως και για πρώτη φορά τα θεμελιώδη θέματα των αναχρονιστικών εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων. Αν και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για άμεση επανέναρξη του διαλόγου, κάτι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη τόσο στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όσο και στη διεθνή κοινότητα ευρύτερα, για να επιτύχουμε μια βιώσιμη λύση. Με την αποδοχή και από πλευράς της Τουρκίας της κα Λουτ ως Ειδικής Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ευελπιστούμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου» ανέφερε ενδεικτικά.

Προσδοκούμε, συνέχισε, «πως η τουρκοκυπριακή και η τουρκική πλευρά θα ανταποκριθούν θετικά, ιδιαίτερα επί των όσων καταγράφει το πλαίσιο των έξι σημείων του Γενικού Γραμματέα για το θέμα της Ασφάλειας και Εγγυήσεων για να δημιουργηθούν οι σωστές προϋποθέσεις για μια λύση η οποία θα εγγυάται την ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο των πολιτών, αποτελώντας το καλύτερο εχέγγυο για τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας. Μια λύση που θα αποτελεί μεν προϊόν συμβιβασμού, αλλά θα είναι λειτουργική και βιώσιμη, διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων. Μια λύση που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα τερματίζει την κατοχή, οδηγώντας μας σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή που θα υπόσχεται πολύ περισσότερα σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της νήσου, σε συνθήκες ελευθερίας, δημοκρατίας, ασφάλειας και ευημερίας, δικαιώνοντας τις προσδοκίες μας».

Ο Βασίλης Πάλμας τόνισε ότι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η πατρίδα μας είναι ιδιαίτερα μεγάλες. «Η τουρκική αδιαλλαξία, η καταπάτηση των βασικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα στρατεύματα κατοχής, ο συνεχής εποικισμός και η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχόμενων περιοχών μας, καθιστούν τον κίνδυνο μόνιμης διχοτόμησης της πατρίδας μας ολοένα και πιο ορατό. Έχοντας πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και των κινδύνων του απαράδεκτου status quo, καλούμαστε να διαφυλάξουμε την ιστορική μας ταυτότητα, την ελληνική μας γλώσσα και παιδεία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας, λαμβάνοντας ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας».

Σε ό,τι αφορά τη θυσία των ηρώων του 1974, ο Υφυπουργός παρά τω προέδρω, ανέφερε σήμερα μνημονεύονται οι ηρωικοί νεκροί μας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, αποδίδοντάς τους την πρέπουσα τιμή. «Εδώ και 44 χρόνια επιτελούμε το πρώτιστο και ακατάλυτο καθήκον μας να μνημονεύουμε θρησκευτικά και εθνικά τους πεσόντες αδερφούς μας, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι μέχρις εσχάτων τη μαρτυρική μας πατρίδα, πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της κυπριακής ελευθερίας. Εδώ και 44 χρόνια, μαζί με το μνημόσυνο των ηρωικών νεκρών μας αναπέμπουμε πάντα δέηση υπέρ της πλήρους και ταχείας διαλεύκανσης της τύχης των εκατοντάδων αδελφών μας, που το όνομα τους παραμένει στον κατάλογο της ντροπής που συντηρεί η τουρκική αναλγησία, στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΝΩ ΕΣΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΚΟΨΕΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟ ΔΗΚΟ!!!!
ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???????

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση