ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:51
 

Βέμπερ: Όχι στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας

Πρώτος ο Αβέρωφ στήριξε την υποψηφιότητά μου, ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Από τα γραφεία του ΔΗΣΥ ξεκίνησε τον προεκλογικό του ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ στέλλοντας το μήνυμα πως στην Προεδρία του δεν θα υπάρχουν μικρές ή μεγάλες χώρες, χώρες της Δύσης ή του Νότου. 

Κατά την υποδοχή του από την ηγεσία του ΔΗΣΥ και στην παρουσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, της Καίτης Κληρίδου και άλλων στελεχών, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα που του επεφύλαξαν. Όπως είπε δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να ξεκινήσει τον προεκλογικό από την Κύπρο, καθώς ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν ο πρώτος πρόεδρος που εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητά του. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Βέμπερ εξήρε και το έργο του Νίκου Αναστασιάδη για τη διάσωση της οικονομίας, κατά τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου. 

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό  υπογράμμισε πως στηρίζει την επανένωση της Κύπρου χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατούς και επανέλαβε την άποψή του πως η Τουρκία δεν θα πρέπει να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της Ε.Ε. καθώς απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.«Είμαστε όλοι Κύπριοι σε αυτό το πρόβλημα. Οι Κύπριοι μπορούν να βασιστούν στην αλληλεγγύη της υπόλοιπης ΕΕ. Τετρακόσια σαράντα εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι στο πλευρό των Κύπριων πολιτών την ώρα που θα επιλύσουν το πρόβλημα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συμφώνησε πως η Tουρκία δεν μπορεί να είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε. ή να προχωρά σε στρατηγικές συμμαχίες χωρίς την επίλυση του Κυπριακού.  Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπογράμμισε πως ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι προσωπικός φίλος, αλλά και φίλος της Κύπρου. Όπως είπε, πρόκειται για έναν πολιτικό με όραμα και ξεκάθαρες θέσεις που θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις .

Τον Μανφρεντ Βέμπερ υποδέχτηκαν στελέχη και φίλοι του Δημοκρατικού Συναγερμού έξω από τα γραφεία του κόμματος, ενώ ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν έκοψε και τη βασιλόπιττα. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«קבלת הלוואה לגיטימית מאז ומתמיד בעיה גדולה ללקוחות אשר זקוקים נואשות לעזרה כספית. נושא האשראי והביטחונות ...»
3% הצעת הלוואות חלה כעת  |  17:00

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«קבלת הלוואה לגיטימית מאז ומתמיד בעיה גדולה ללקוחות אשר זקוקים נואשות לעזרה כספית. נושא האשראי והביטחונות ...»
3% הצעת הלוואות חלה כעת  |  17:00

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X