ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συναγερμός στα κόμματα μέχρι το κλείσιμο της κάλπης

Σε πλήρη ετοιμότητα οι οργανωτικοί μηχανισμοί των κομμάτων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Συναγερμός έχει σημάνει στα γραφεία των κομμάτων με τα οργανωτικά επιτελεία να εργάζονται εντατικώς μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν από την κάλπη ενώ τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονται διασκορπισμένοι στα εκλογικά κέντρα. Ήδη ο Έφορος Εκλογών έχει δεχτεί ήδη παράπονα από πολίτες για δύο κόμματα τα οποία παραβίασαν ήδη τον νόμο απαγόρευσης οποιασδήποτε προεκλογικής δραστηριότητας.

Συνεδρία στις 12

Στην Πινδάρου οι οργανωτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση. Ήδη η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον κύριο πυρήνα του ΔΗΣΥ συνεδρίασε στις 12 το μεσημέρι για να προχωρήσει σε μία πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης. Στον ΔΗΣΥ θεωρούν πως είναι ακόμα νωρίς για οποιεσδήποτε προβλέψεις, υπάρχει ωστόσο ανησυχία για την Επαρχία Λεμεσού και Λάρνακας. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά και δύσκολο να αξιολογηθούν εξαιτίας των μικρότερων κομμάτων. Η ηγεσία του κόμματος αναμένεται να επιστρέψει στην Πινδάρου το απόγευμα για μία δεύτερη εκτίμηση της κατάστασης.

Συνεδρία για τις πρώτες εκτιμήσεις

Στην Εζεκία Παπαϊωάννου έχει σημάνει συναγερμός από το πρωί για την όσο μεγαλύτερη προσέλευση ακελικών ψηφοφόρων στην κάλπη. Η ηγεσία του κόμματος θα προχωρήσει σε μίνι συνεδρίαση κατά τις 4 το απόγευμα με στόχο τις πρώτες εκτιμήσεις για το πώς κινείται η κατάσταση και την οργάνωση για το πώς θα τοποθετηθούν τα στελέχη στα κανάλια όπου και θα παρευρίσκονται μέχρι και τα αποτελέσματα.

Στον πέμπτο από νωρίς ο Νικόλας

Σε πλήρη οργανωτική κινητοποίηση βρίσκεται το ΔΗΚΟ με στόχο όπως αναφέρεται η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση. Ήδη στον πέμπτο όροφο βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση από το οργανωτικό επιτελείο για το πώς κινείται η εκλογική διαδικασία και δη η προσέλευση των δηκοϊκών. Κομματικές πηγές πάντως αναφέρουν πως το κόμμα είναι ικανοποιημένο με την ως τώρα συμμετοχή των δηκοϊκών. 

Διασκορπισμένη η ΕΔΕΚ

Διασκορπισμένη σε όλες τις πόλεις βρίσκεται η ηγεσία της ΕΔΕΚ, με τα στελέχη να προσπαθούν μέχρι και την υστάτη να συσπειρώσουν τον κόσμο τους. Στο κόμμα εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ωστόσο για τις όποιες εκτιμήσεις θα περιμένουν τα τελικά αποτελέσματα. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος θα προσέλθει στη Βύρωνος στις 5.30 το απόγευμα και εκεί θα γίνει η πρώτη συνάντηση για τις εκτιμήσεις. Η ηγεσία θα περιμένει να δει τα exit polls και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί.

Επί ποδός βρίσκεται και η Συμμαχία Πολιτών με το οργανωτικό της επιτελείο να βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας θα προσέλθει στα κεντρικά γραφεία του κινήματος κατά τις οκτώ, και εκεί θα γίνει η πρώτη οργάνωση. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές το Κίνημα της Συμμαχίας Πολιτών δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί των exit polls καθώς όπως αναφέρουν δεν έχουν εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα που θα καταδείξει. 

Το άγχος και οι παραβάσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως τα οργανωτικά επιτελεία δύο κομμάτων όπως επίσης και υποψήφιοι βουλευτές κατέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο αγνοώντας την απαγόρευση προεκλογικής δραστηριότητας ούτως ώστε ο πολίτης να σκεφτεί και να δράσει ανενόχλητος. Σύμφωνα με τον Έφορο εκλογών, έχουν ήδη γίνει καταγγελίες ότι ένα εκ των κομμάτων στέλνει μηνύματα για προσέλευση ψηφοφόρων στην κάλπη ενώ άλλο πραγματοποιεί ήδη τηλεφωνήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Βουλευτικές Εκλογές 2021: Τελευταία Ενημέρωση