ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν αποκλείει τριμερή στη Νέα Υόρκη το Προεδρικό

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Γκουτιέρες- Αναστασιάδη

Newsroom K

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της 72ης Γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και αναμένεται να είναι ολιγόλεπτη.

Μιλώντας από την πλευρά του στην κρατική τηλεόραση ο Υφυπουργός παρά των Προέδρω Βασίλης Πάλμας, δεν απέκλεισε το σενάριο να γίνει μια τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη, αφού εκεί θα βρίσκεται και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε «τίποτα δεν αποκλείεται για ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση Αναστασιάδη, Γκουτιέρες, Ακιντζί. Αναλόγως των συνθηκών μπορεί να αποφασιστεί και εκείνη την στιγμή», ανέφερε. Πάντως το πλαίσιο των θέσεων της ε/κ πλευράς θα τεθεί τόσο προφορικά όσο και γραπτώς ενώπιον του ΓΓ των ΗΕ.

Πέραν τούτου, βαρόμετρο για τις όποιες εξελίξεις θα είναι οι θέσεις της Τουρκίας.

Αν υπάρχει σαφής τοποθέτηση από πλευράς Τουρκίας στο θέμα των εγγυήσεων τότε η ε/κ πλευρά εκφράζει την ετοιμότητα της να συζητήσει άλλα θέμα που θα βοηθήσουν την ολοκληρωμένη συζήτηση ανέφερε ο κ. Πάλμας.

Απομακρυσμένο θα πρέπει να θεωρείται πάντως η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πριν τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε και θα μεταβεί ο Πρόεδρος στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τον κ. Πάλμα το Εθνικό Συμβούλιο έχει συνέλθει επανηλειμμένα και διερωτήθηκε αν υπάρχει ουσία σε μια νέα συνεδρία.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

90.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

«Τι γράψατε; 90000 αναματα; 90 να είναι οι μέρες σας , μονο! »
Leonindas  |  23:13

Με ποιους θα κυβερνήσουν;

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια καλή, ανθηρή οικονομία, προϋποθέτει μια καλή και σταθερή Κυβέρνηση. Όμως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  16:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση