ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν είναι διαπραγμάτευση η συνάντηση εγγυητριών λένε Τούρκοι αξιωματούχοι

Ενώ η ε/κ πλευρά δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη διαπραγματεύσεων τα δικά της μηνύματα έστειλε η τουρκική πλευρά

Ξεκίνησε προς ώρας στο παρασκήνιο να κινείται η διπλωματική μηχανή για το κυπριακό στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτερες είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή αλλά ήδη υπήρξε κινητικότητα, η οποία ως επίκεντρο είχε την πρωτοβουλία Κοτζιά για συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων. Όμως ενώ η ε/κ πλευρά δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη διαπραγματεύσεων τα δικά της μηνύματα έστειλε η τουρκική πλευρά.

Κομβική η στάση ναι μεν της Τουρκίας αλλα αναμένεται να διαφανούν τα πρώτα σημάδια από τη συνάντηση των εγγυητριών, όπως τόνιζαν πηγες από τη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο ο Κουντρετ Οζερσάι δήλωσε πως πλανονται όσοι νομίζουν πως η συνάντηση των εγγυητριών αφορά συνέχιση της διαδικασίας και πως απαιτούνται δημιουργικές προσαρμόσεις, δίνοντας το στίγμα.

Επιμένει από την πλευρά της στο πλαίσιο Γκουτέρες η κυβέρνηση και δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών αλλά την ίδια ώρα υπάρχει και προετοιμασία σε άλλο επίπεδο.

Όπως είχε δημοσιεύσει η «Κ» έχει ετοιμαστεί και πρόταση που θα έρθει στο προσκήνιο αν τα δεδομένα από την έκθεση της κ. Λουτ δεν είναι θετικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω πρόταση δεν εμπεριέχει ούτε σημεία για ΦΑ ούτε και ΜΟΕ αλλά θα είναι τέτοια που δύσκολα θα απορριφθεί από την άλλη πλευρά όπως τόνιζαν πηγες.

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει την τριμερή

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει τη σημερινή άτυπη τριμερή συνάντηση των τριών εγγυητριών δυνάμεων για την Κύπρο.

Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, στο γεύμα εργασίας, που θα λάβει χώρα στα γραφεία της Βρετανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ, στη 1:00 μμ (τοπική ώρα), θα παρακαθίσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Τζέρεμι Χάντ, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση