ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν σβήνουν οι φωτιές στον ΔΗΣΥ – Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα

Δηλώσεις και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που βυθίζουν το κόμμα στην εσωστρέφεια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κυρία Αννίτα Δημητρίου, να είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να ανάψουν φωτιές εδώ και καιρό αλλά φαίνεται ότι τα μέτωπα είναι πολλά και αυτό επιβεβαιώνεται είτε μέσω αναρτήσεων ή άλλων δημόσιων τοποθετήσεων. Η Πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο και τοποθετήθηκε για τις εσωτερικές διαμάχες στο ΔΗΣΥ. Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν με την στήριξη της υποψηφιότητας του Κωστάκη Κωνσταντίνου η κύρια Δημητρίου είπε, «Δεν νομίζω να είναι ο Κώστακης που άναψε φωτιές, είναι κάποιοι που προσπαθούν να ανάψουν φωτιές εδώ και καιρό δυστυχώς. Κάποιοι που επιλέγουν αντί να σταθούν δίπλα σε αυτή την νέα προσπάθεια του κόμματος και της ηγεσίας, επιλέγουν να στέκουν απέναντι και να δημοσιοποιούν την άποψή τους χωρίς καν να μας την λένε και να την συζητήσουν. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά, το ελάχιστο που μπορώ να πω».

«Δεν βοήθησε η κίνηση Αβέρωφ»

Σχετικά με την στάση που τήρησε ο κύριος Αβέρωφ ο οποίος δεν ήταν στο πολιτικό γραφείο γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό, είπε, «Θεωρώ ότι η κίνηση αυτή δεν βοηθούσε στην προσπάθεια που κάνει ο ΔΗΣΥ και η ηγεσία. Καταλαβαίνω την συναισθηματική του φόρτιση και είναι φυσιολογικό και ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του. Δεν ήταν όμως στο Πολιτικό Γραφείο ο κ. Νεοφύτου και έλειπε στο εξωτερικό και μας έστειλε επιστολή».

Ανοιχτή πληγή οι προεδρικές και τα περί προδοσίας

Με ανάρτηση του ο τέως διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Πέτρος Δημητρίου, τοποθετήθηκε για τα όσα είπε η Πρόεδρος του κόμματος γράφοντας τα έξης:

Φταίμε αυτόν που προδώσαμε γιατί δεν στηρίζει αυτούς που τον πρόδωσαν. Και αν δεν το κάνει τον βάζουμε και στη γωνία. Σαν έτοιμη από καιρό περάσαμε στην επόμενη φάση. Στο παλιό αγαπημένο για όλα φταίει ο Αβέρωφ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Τίποτα δεν μάθαμε. Πραγματικά πολύ λυπηρό. Μου θυμίζει αυτούς που σπεύδουν να σχολιάσουν κάθε φορά ότι θα έπρεπε και το θύμα βιασμού να προσέχει. Ας μην φόραγε κοντές φούστες λχ. Μάλλον το μάθημα ενότητας θα ήταν την ίδια ώρα με εκείνες τις 2 με 4 ώρες ξεκούρασης της ηγεσίας και το έχασαν. Να σοβαρευτούμε γιατί θα κλαίμε επί ερειπίων. ΟΛΟΙ. Και αυτή την φορά η γελοιότητα των πετρών που από κάτω είναι ο Αβέρωφ δεν θα γλυτώσει κανένα. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες.

«Ίντα τζαιρούς εφτάσαμε»

«Τίτλο τιμής» θεωρεί ο νομικός σύμβουλος Κρις Τριανταφυλλίδης για το ότι «εκφράστηκε αρνητικά για μένα δημόσια ο Ευθυμιος Διπλαρος», σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Κατά τη Κυπριακή:
Ίντα τσαιρούς εφτάσαμε!!
Εκφράστηκε αρνητικά για μένα δημόσια ο Ευθυμιος Διπλαρος.
Απαντώ:
Το θεωρώ τίτλο τιμής !!

Να θυμίσουμε ότι ο κύριος Δίπλαρος ανέφερε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι ο κύριος Τριανταφυλλίδης δεν είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος προσθέτοντας ότι «ήρθε πριν από λίγα χρόνια στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ιστορικό στέλεχος είναι ο Παναγιώτης Δημητρίου, ο Ιωάννης Κασουλίδης, ο Ισίδωρος Μακρίδης».

Επανήλθε ο Αβέρωφ

Αυτή τη φορά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από σχόλια χρηστών στην πλατφόρμα «Χ» για το Κυπριακό και συγκεκριμένα για τις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά, ο βουλευτής επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του από την τότε κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Νεοφύτου «κατηγορήθηκε» από χρήστη της πλατφόρμας ότι «σιώπησε στο θάψιμο του Κυπριακού στο Κραν Μοντανά», με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ να απαντάει «ίσως να σας έχει διαφύγει ότι μετά το Κραν Μοντανά, μίλησε για το τσουνάμι που ερχόταν και ότι αμφισβητώντας την πολιτική ισότητα , θα βρεθούμε μπροστά στην κυριαρχική ισότητα. Όπως και τις δηλώσεις μου στο πρώτο Εθνικό συμβούλιο μετά το ΚΜ που δήλωσα ότι και μονομερώς έπρεπε να είχαμε υπογράψει το πλαίσιο και μάλιστα με Βουλοτζαιρην».

Στη συνέχεια όταν ερωτήθηκε πώς γίνεται το κυβερνών κόμμα να μην ήξερε τι σχεδιαζόταν για το Κραν Μοντανά, ο κ. Αβέρωφ ανέφερε «βεβαίως και δεν ξέραμε. Μετά από όσα έγιναν ή δεν έγιναν στις τελευταίες προεδρικές, έχει ακόμη κάποιους που πιστεύουν ότι οι οποίες αποφάσεις ήταν από κοινού; Δεν ήρθαμε ναι σε μετωπική σύγκρουση με κυβέρνηση γιατί το αντίκτυπο στην οικονομία και στον τόπο θα ήταν βαρύτατο. Δεν έβαλα (και δεν το μετάνιωσα ), το πολιτικό μου κεφάλαιο πάνω από τι θεωρούσα πιο σωστό για τον τόπο μου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση