ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Δεσμεύτηκε η Λουτ να βρει το πρακτικό της 4ης Ιουλίου

Την ελπίδα πως θα βρεθεί εξέφρασε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χθες, μιλώντας για το θέμα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Του Μιχάλη Τσικαλά

tsikalasm@kathimerini.com.cy

Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με το πρακτικό της 4ης Ιουλίου 2017 που παρουσίασε ο Έσπεν Έιντε στο Κρανς Μοντάνα, ως καταγραφή των ιδεών του ΓΓ των ΗΕ για το κυπριακό. 

Όπως έγινε γνωστό το εν λόγω πρακτικό εκλείπει από το σύνολο των πρακτικών της περιόδου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ε/κ πλευρά δεν έχει καταγεγραμμένα τα δικά της πρακτικά. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας χθες σε εκδήλωση της εφημερίδας "Πολίτης" τόνισε την ελπίδα του για το ότι θα βρεθεί εν τέλει το πρακτικό. Το οποίο για την ε/κ πλευρά αποτελεί το πλαίσιο Γκουτέρες της 4ης Ιουλίου, το οποίο με τη σειρά του και μετά από πιέσεις της ε/κ πλευράς προς τον Έσπεν Έιντε επήλθε μετά από εκείνο που παρουσίασε ο τελευταίος στις 30 Ιουνίου 2017. Διπλωματικές πηγές μιλώντας στην "Κ" ξεκαθάρισαν δυο πράγματα. 

Πρώτον, ότι έχει λάβει δέσμευση η Τζέιν Λουτ μετά τα όσα προέκυψαν να βρει το εν λόγω πρακτικό. Η δέσμευσή της αυτή μένει να γίνει πράξη, ωστόσο δημιουργούνται και ερωτήματα για το που είναι το πρακτικό και γιατί χάθηκε, κάτι που δεν αρμόζει με τα διπλωματικά θέσμια. 

Δεύτερον, η ε/κ πλευρά έχει τα δικά της πρακτικά. Τα οποία δεν αμφισβητούνται όπως τονίζεται και μάλιστα όταν και εφόσον βρει η κ. Λουτ το πρακτικό των ΗΕ τότε μια αντιπαραβολή των δυο θα καταδείξει το αν τυχόν υπάρχουν διαφορές. 

Η περαιτέρω συζήτηση 

Στο ενδιάμεσο η συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα και παίρνει καθημερινά διαστάσεις, διπλωμάτες την κρίνουν και ως επιζήμια. Ευθύς εξαρχής μάλιστα εφόσον το ότι εκλείπει το πρακτικό δεν είναι δημόσιο θέμα όπως τονίζουν. 

Ωστόσο πλέον ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει γύρω από το ζήτημα, και κυρίως η ε/κ πλευρά περιμένει να δει τι θα πράξει και η κ. Λουτ. Κάτι που αναμένει και η τ/κ πλευρά η οποία ούτως ή άλλως έκανε λόγο μόνο για εκείνο της 30ης Ιουνίου. Κι αυτό προς χάρην συζήτησης εφόσον υπήρχαν και για εκείνο διαφωνίες. 

Τις οποίες θέλει η ε/κ πλευρά να ξεκαθαρίσει καλώντας την τ/κ πλευρά να καταθέσει προτάσεις επί των ζητημάτων κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Μιχάλη Τσικαλά

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X