ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Έπονται κι άλλες διαγραφές

Στο πειθαρχικό οδηγούνται και άλλα στελέχη για αντικομματική συμπεριφορά

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εκτός κόμματος τίθενται σύμφωνα με το Πειθαρχικό όσοι ενυπόγραφα υποστήριξαν άλλο υποψήφιο κατά τις Προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με κομματικές πηγές τα στελέχη και μέλη που στήριξαν άλλους υποψηφίους βρίσκονται αυτόματα εκτός κόμματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί η παραίτηση του διεθνολόγου Πέτρου Ζαρούνα ο οποίος αν και ΔΗΚΟϊκός στήριξε την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά.

Πάντως οι εκκαθαρίσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί καθώς σύμφωνα με πηγές αναμένεται να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό κι άλλα στελέχη μεταξύ αυτών οι Γιαννάκης Λαζαρής, Κυριάκος Αντωνιάδης, Αντώνης Σιαμαήλας, Σπύρος Παναγη, Αιμιλία Ποϊζη.

Ανακοίνωση δικηγόρου πέντε εκ των 22 που κλήθηκαν στο Πειθαρχικό

Ενας εκ των δικηγόρων που εκπροσώπησαν πέντε από τα 22 μέλη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΗΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διασαφηνίζει διάφορα ζητήματα που όπως αναφέρει συζητούνται στα ΜΜΕ.

Ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο Σωτήρη Αργυρού ΔΕΠΕ, το οποίο εκπροσώπησε στην πειθαρχική διαδικασία του ΔΗΚΟ τον Μάριο Καρογιάν -μαζί με τον δικηγόρο Γιάννη Ιωάννου-, καθώς και τους Τάσο Κιτέος, Αντρέα Χαμπάκη, Αντώνη Αντωνίου και Πάμπο Δημητρίου, αναφέρεται στους λόγους που δεν παρουσιάστηκαν οι πελάτες τους την πρώτη ημέρα της διαδικασίας, στις προδικαστικές ενστάσεις που όπως σημειώνει δεν έχουν ακόμη απαντηθεί αλλά και σε σειρά παραβιάσεων του καταστατικού της διαδικασίας, όπως αναφέρει.

Εξηγείται επίσης ο λόγος που στη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής με τον πελάτη τους Πάμπο Δημητρίου και αναφέρει ότι η ανακοίνωση ότι η επιτροπή άκουσε τον δικηγόρο, δεν ευσταθεί και απορρίπτεται και ότι η προσπάθεια και επιμονή του κ. Αργυρού να αποφασιστούν οι προδικαστικές ενστάσεις προτού προχωρήσει η διαδικασία έλαβε την ίδια απάντηση όπως οι προηγούμενες διαδικασίες ότι δηλαδή «το παρόν όργανο και η διαδικασία έχει πολιτικό περιεχόμενο και όχι δικαστικό επομένως δεν θα εξετάσουμε τα όσα εγείρονται στην αγόρευσή σας».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου «απορρίπτουν κατηγορηματικά τις οποιεσδήποτε ανακοινώσεις που αφήνουν σκιές ως προς τις επιλογές τους να εμφανιστούν ή όχι ενώπιον της επιτροπής».

«Δυστυχώς για τους ίδιους η επιλογή να παρουσιάσουμε τον πελάτη μας Πάμπο Δημητρίου ενώπιον του την επόμενη μέρα όχι μόνο δεν άλλαξε ουδόλως τη διαδικασία, δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα αφού διεγράφη χωρίς καν να κληθεί να απαντήσει σε κατηγορητήριο».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «διερωτόμαστε ποιο αμερόληπτο δικαστήριο ανά το παγκόσμιο άνευ παραδοχής, δικάζει, καταδικάζει και αποφασίζει μέσα σε 30 λεπτά αφού τόσος ήταν ο χρόνος που δόθηκε σύμφωνα με τα κατηγορητήρια ανά κατηγορούμενο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X