ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:09
 

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Μεγαλώνει η ψαλίδα υπέρ Αναστασιάδη

Απόλυτη ισοπαλία παρουσιάζεται για ακόμη μία φορά μεταξύ Μαλά και Νικόλα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κρίσιμη εκλογική μάχη, δημοσκόπηση που παρουσιάζει για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης, η εταιρεία CYMAR Market Research επιβεβαιώνει πως η μάχη των προεδρικών εκλογών εξελίσσεται σε ντέρμπι για τη δεύτερη θέση καθώς Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκονται για δεύτερη φορά σε απόλυτη ισοπαλία λαμβάνοντας 15% ο καθένας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης όχι μόνο έχει ένα προβάδισμα άνεσης, αλλά μεγαλώνει κατά πολύ τη ψαλίδα από τους ανθυποψηφίους του καθώς στην αδιευκρίνιστη πρόθεση ψήφου παρουσιάζεται να λαμβάνει 30% αφήνοντας κατά 15% ποσοστιαίες μονάδες πίσω του τους δύο ανθυποψηφίους του.

Ακολουθούν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου με 4% ενώ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας φαίνεται να λαμβάνει 2%.

Απόλυτο φαβορί ο Αναστασιάδης

Η έρευνα της CYMAR για λογαριασμό του κρατικού καναλιού έγινε μεταξύ 11 με 15 Δεκεμβρίου σε ένα δείγμα 1010 ατόμων παγκυπρίως. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη βάση της διευκρινισμένης ψήφου, τα πράγματα διαμορφώνονται αρκετά με τον Νίκο Αναστασιάδη να εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει το 45.11% (41%-49%), Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος 22.55 (19.5-22.5), ο Χρίστος Χρίστου 6.01% (4%-8%) και ο Γιώργος Λιλλήκας 3% (2%-4%).

Τα σενάρια του β’ γύρου

Και στα σενάρια του β’γύρου, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να κερδίζει με κάθε ανθυποψήφιο. Στο σενάριο β΄γύρου μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά, ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 43% με τον Σταύρο Μαλά να τον ακολουθεί με 25%. Το 8% των υποψηφίων δηλώνουν αναποφάσιστοι ενώ το 7% δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν. Το 10% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει.

Τα πράγματα διαφοροποιούνται μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου. Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει προβάδισμα, αυτή τη φορά στο 38% ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος ακολουθεί στο 28%. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 11% δηλώνει αναποφάσιστο, κανέναν υπολογίζει να ψηφίσει το 7% ενώ το 8% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση