ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:23
 

Έκτακτη συνεδρίαση της «βουλής» στα κατεχόμενα για την οικονομία

Η συζήτηση θα έχει μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα και τα μέτρα που θα ληφθούν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκτάκτως συνεδριάζει την Τρίτη στις 10 το πρωί η ολομέλεια της «βουλής» στα κατεχόμενα κατόπιν αιτήματος της «πρωθυπουργίας», με αφορμή την κατάσταση στην οικονομία στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συζήτηση θα έχει μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στα κατεχόμενα και τα μέτρα που θα ληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από την έκτακτη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» την Τρίτη, ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν είχε ανακοινώσει την πρόθεση για σύγκλιση έκτακτης ολομέλειας και πως μέχρι την Πέμπτη θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα για την οικονομία. Στη συνεδρία του «υπουργικού» παρέστη σήμερα και ο «πρόεδρος» της «κεντρικής τράπεζας» που δήλωσε ότι ο τραπεζικός τομέας δεν έχει δυσκολίες, ούτε περιορισμούς και πως τυχόν προβλήματα ρευστότητας μπορούν να αντιμετωπισθούν από ιδίους πόρους.

Σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας καθηγητών, Σέλμα Εϊλέμ ζήτησε τη δημιουργία «κέντρο διαχείρισης κρίσεων» για την κατάσταση στην οικονομία και τη λήψη μέτρων που θα προστατεύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τα πάγια αιτήματα της συντεχνίας για την υιοθέτηση του ευρώ, την αναπροσαρμογή της ΑΤΑ κάθε δύο μήνες και τη σύνδεση του κατώτατου μισθού με τη συναλλαγματική ισοτιμία.

Πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των επιτοκίων και των δανείων των τραπεζών και ζήτησε όπως επαναρχίσουν οι συνομιλίες για μια επανενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο, που θα έχουν θετική κατάληξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα 21,05 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος το 2018

«Κάποτε θα πρέπει να αποπληρωθεί. Το ζήτημα είναι τι προετοιμασία κάνουμε (περισυλλογή και ανάπτυξη). ...»
Γιάννης Αλεξάνδρου  |  22:37

#PoliticsBlog Η παραίτηση Αρέστη, το σφυροκόπημα και οι αντοχές

«Άμα έχεις θράσος χιλίων πιθήκων, δεν ιδρώνει το αφτί σου. Πόσο ακόμα να παραιτηυείς!!!»
ΧΓΑ  |  10:12

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X