ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της ΕΝΙ ο Ιταλός Πρέσβης

Ο Ιταλός πρέσβης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο Αντρέα Καβαλάρι, ο οποίος επαναβεβαίωσε τη θέση της εταιρείας ΕΝΙ ότι δεν θα εγκαταλείψει την Κύπρο και ότι θα συνεχίσει τους σχεδιασμούς της, βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Στις δηλώσεις του, μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στα γραφεία του κόμ ματος, ο κ. Καβαλάρι είπε ότι σημαντικό μέρος της συζήτησης των δυο ανδρών αφιερώθηκε στο Κυπριακό, ενώ συζήτησαν επίσης την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, τις διεργασίες σχηματισμού Κυβέρνησης στην Ιταλία μετά τις πρόσφατες εκλογές, αλλά και διεθνή θέματα, όπως το μέλλον την Ευρώπης.

Ανέφερε τέλος ότι η σημερινή συνάντηση επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις με τον ΔΗΣΥ, ενώ συνεχάρη τον κ. Νεοφύτου για την πρόσφατη επανεκλογή του στην Προεδρία του κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κατά τη συνάντηση μεταφέρθηκε στον Πρέσβη η επιθυμία της ε/κ πλευράς «με την άρση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας να επαναρχίσει ο διάλογος, σε μια προσπάθεια να επανενώσουμε την πατρίδα μας, σε μια λύση βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και στις ευρωπαϊκές αρχές».

Συνέχισε, λέγοντας ότι από τη συζήτηση δεν απουσίαζε και το θέμα της ενέργειας «μιας και η ΕΝΙ είναι μια ιταλική εταιρεία και με κρατική συμμετοχή». Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρέσβης «επαναβεβαίωσε τη θέση – όπως έχει εκφραστεί και δημόσια – της ιταλικής εταιρείας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Κύπρο και ότι θα συνεχίσει τους σχεδιασμούς της με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις». Τις αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ επιβεβαίωσε ακολούθως και ο Πρέσβης Καβαλάρι.

Εξάλλου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ενημέρωσε τον Πρέσβη για την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, για την πρόκληση με την αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), αλλά και για το θέμα του Συνεργατισμού.

Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ιταλία με τον σχηματισμό της Κυβέρνησης και ευχήθηκε να υπάρξει αίσιο τέλος με την εκλογή του Προέδρου της Βουλής και της Γερουσίας, που θα ανοίξει το δρόμο για να δοθεί η εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης και να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Ερωτηθείς για τα ενεργειακά ζητήματα και αν συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «αυτά είναι θέματα που συζητούνται μεταξύ Κυβερνήσεων. Εμείς θα στηρίξουμε αποφάσεις των Κυβερνήσεων για περαιτέρω συνεργασία σε όλους τους τομείς» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Δεξιά-ακροδεξία προσπαθούν να μοιράσουν τις ευθύνες του '74

«ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ - ΜΙΣΑ ΨΕΜΑΤΑ Κακό κάνουν καλό όχι Η θανάσιμη διαμάχη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης (ελληνικός ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  21:59

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Afou kseris mila, Xristallou mou! Ti fovase? Ke an esi exases tin fon isou ksafnika, pou ine o genikos ...»
Orgi laou  |  21:56

Γιωρκάτζη: Ξέρω πολλά για πολλούς

«Ξέρει πολλά... Ξέρει πολλά... Γιατί δεν τα λέει;;; Τι θέλει να μας πει;;; Καταλάβαμε... Καταλάβαμε... ...»
Albalonga  |  20:53

Το γλωσσάρι της αλήθειας

«Ορθός και εύστοχος »
Στάθης  |  16:31

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Ν. Αναστασιάδης στήριξε πλήρως τους υπουργούς του Χ. Γεωργιάδη και Κ. Χαμπιαούρη τη στιγμή που οι αντιδράσεις εντείνονται

Προεδρικό με ανοικτά μέτωπα

Τα προβλήματα, σε παιδεία, κυπριακό, οικονομία και υγεία βάζουν την κυβέρνηση σε στενωπό στους μόλις τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ...
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ