ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώπιον Πετρίδη τα ονόματα για τις τουρκοκυπριακές

Στοιχεία και λεπτομέρειες θα ζητήσει ο Υπουργός Εσωτερικών μετά τις On air καταγγελίες του δημάρχου Πάφου

Newsroom K

Τον ασκό του Αιόλου έχουν ανοίξει οι καταγγελίες του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για παράνομη εκμετάλλευση τουρκοκυπριακών περιουσιών, ειδικότερα μετά και την αναφορά του σε συγκεκριμένα ονόματα, 15 στο σύνολο, στο πλαίσιο δελτίου ειδήσεων ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε ότι μετά και από αυτές τις δηλώσεις, ο ίδιος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον κ. Φαίδωνος προκειμένου να έχει ενώπιον του τα επιπρόσθετα στοιχεία τα οποία νεδεχομένως προκύπτουν. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ανακινείται το θέμα, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα αποτελεσματικές και ολοκληρωτικές μεθόδοι προς επίλυση του, ανέφερε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και νυν πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών της βουλής Ελένη Αντωνίου. Ανέφερε δε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ότι το θέμα θα τεθεί ενώπιον της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Μιλώντας επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, σημείωσε από την πλευρά του ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που γινεται τοσο συγκροτημένη προσπάθεια νοικοκυρέματος του θέματος. Ανέφερε ότι οι καταγγελίες του Φαίδωνα Φαίδωνος τις προηγούμενες μέρες δεν αφορούν νέες καταγγελίες αλλά περιπτώσεις οι οποίες ήδη ήταν υπό το μικροσκόπιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Και είπε συγκεκριμένα ότι την περίοδο 2016-2017 έγιναν 231 ανακτήσεις περιουσιών λόγω παρατυπιών ενώ οι περισσότερες εξ αυτών ήταν στην Πάφο. Ενώ ανέφερε ότι υπήρχε πρόθεση όπως την επόμενη περίοδο να γίνοντας άλλες 100 τέτοιες ανακτήσεις που αφορούσαν επαγγελματικά υποστατικά.

Αναλυτικά ανέφερε ότι το 40% των περιπτώσεων αφορούσαν παράνομη κατάληψη, το 20% εγκατάλειψη, το 5% μεταστέγαση και το 32% υπενοικίαση, σημειώνοντας ότι τα 2/3 αφορούν επαγγελματικά υποστατικά.«Εδώ έχουμε ένα μεγάλο θέμα αφού δεν επιτρέπεται η υπενοικίαση εκτός από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και αυστηρους όρους», υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης 

Υπέδειξε δε ότι για πρώτη φορά γίνοντια επιτόπιοι ελέγχοι ενώ η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ως τέτοια αντιμετωπίζεται. 

32%

των παρατυπιών σε σχέση με τις τ/κ αφορούν υποενοικιάσεις περιουσιών

Ο κ. Πετρίδης εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα για να κινηθούν οι διαδικασίες σε περίπτωση πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λειτουργούς του Υπουργείου του, ώστε νατυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης για το θέμα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Λιλλήκας και Μαλάς πρώτοι στις εντυπώσεις του debate

«αν αθροισουμε τα ποσοστά βγαίνει κάθε φορά μεγαλύτερο του100% Γιατί»
Γιώργος Γεωργίου  |  00:38

Απολογητικός ο Μιλτής - Απέσυρε αγωγή κατά Χριστόφια

«Μπεεεεεεεεεεεε»
Μπεεεεεεεε  |  19:12

90.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

«Τι γράψατε; 90000 αναματα; 90 να είναι οι μέρες σας , μονο! »
Leonindas  |  23:13

Με ποιους θα κυβερνήσουν;

«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μια καλή, ανθηρή οικονομία, προϋποθέτει μια καλή και σταθερή Κυβέρνηση. Όμως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ.  |  16:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση