ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προστριβές στην ΕΔΕΚ λόγω Νικόλα

Θέμα Σιζόπουλου θα εγείρει ενώπιον του εκλογικού συνεδρίου το κόμματος ο Διομήδης Διομήδους

Newsroom K

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν και χθες αμέσως μετά το τέλος της πενταμερούς συνάντησης του Ενδιάμεσου και την ανακοίνωση διά στόματος Μαρίνου Σιζόπουλου ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει Νικόλα Παπαδόπουλο, ως τον υποψήφιο ο οποίος δύναται να σταθεί απέναντι από τον Νίκο Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές. Ο ανθυποψήφιος του Σιζόπουλου για την προεδρία του σοσιαλιστικού κινήματος, Διομήδης Διομήδους, ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ηγεσία της ΕΔΕΚ φέρνει το κίνημα προ τετελεσμένων, ενώ διατύπωσε έντονες ενστάσεις σε σχέση με την δημοσκόπηση βάσει της οποίας λήφθηκε η απόφαση για στήριξη του κ. Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο  ο κ. Διομήδους ανέφερε μάλιστα ότι προτίθεται να εγείρει θέμα για τον Μαρίνο Σιζόπουλο ενώπιον του συνεδρίου της ΕΔΕΚ το οποίο πραγματοποιείται την προσεχή Κυριακή.

Διερωτήθηκε παράλληλα επί ποιων κριτηρίων έχει αποφασιστεί ο υποψήφιος, ενώ ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ δεν είχε εις γνώση της την δημοσκόπηση την οποία επικαλέστηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος προκειμένου να στηρίξει την απόφαση του για υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου στις επικείμενες Προεδρικές. « Θα θέσουμε ενώπιον συνεδρίου ένα όνομα, μία δημοσκόπηση για την οποία η ΕΔΕΚ δεν είχε γνώση για την ύπαρξη της. Ενδεχομένως ο Σιζόπουλος αποφάσισε μόνος του την διενέργεια της δημοσκόπησης», ανέφερε.

Ο ίδιος πάντως επισήμανε ότι έχει κατατεθειμένες τις εισηγήσεις του «για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε στο θέμα των προεδρικών και ανάλογα με τις αποφάσεις του συνεδρίου θα δούμε πως θα κινηθούμε».

 Ο κ. Διομήδους μπορεί να λέει ότι θέλει, δεν κατανοεί τις αποφάσεις του πολιτικού γραφείου, ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου. Ανέφερε ότι από πλευράς ΕΔΕΚ είχε γίνει ξεκάθαρο ότι οι εν δυνάμει υποψήφιοι πληρούσαν τα κριτήρια τα οποία είναι απαραίτητα για την διεκδίκηση της προεδρίας από εκεί και πέρα ήταν θέμα εκλεξιμότητας. Την διέξοδο σε αυτό το θέμα έδωσαν τα αποτελέσματα των τριών δημοσκοπήσεων μία εκ των οποίων έγινε από την ΕΔΕΚ, που κατέδειξαν, όπως ανέφερε, την εμφανή υπεροχή του Νικόλα Παπαδόπουλου και «δεδομένου ότι θα επιδιώξουμε να εκλέξουμε υποψήφιο με περισσότερες πιθανότητες έτσι πήραμε την απόφαση», κατέληξε ο κ. Σιζόπουλος.

Η απόφαση της ΕΔΕΚ θα τεθεί ενώπιον των συλλογικών οργάνων του κόμματος τα οποία θα κληθούν να αποφασίσουν αν η υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου είναι αποδεκτή. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:16

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Αλιμονο στους φορολογουμενους που πληρωνουν τον νεποτισμο των κυβερνωντων!!!!°°»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:14

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X