ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμος να συζητήσει την αποκεντρωμένη ομοσπονδία ο Ακιντζί

Τι δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης στους δημοσιογράφος μετά την ειδική σύσκεψη της «Βουλής».

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε δηλώσεις στον τ/κ τύπο προέβη ο Μουσταφά Ακιντζί μετά τη λήξη της συνεδρίασης της «Βουλής» σχετικά με την τροπή των εξελίξεων στο κυπριακό. Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι στη σημερινή σύσκεψη της «Βουλής», ο ίδιος ενημέρωσε τους «βουλευτές» σχετικά με την τροπή των εξελίξεων στο κυπριακό και κατάθεσε τις απόψεις του σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Κίμπρις Ποστασί, μετά την ενημέρωση του κ. Ακιντζί, στη «Βουλή» τοποθετήθηκαν για την πορεία του κυπριακού οι αρχηγοί των έξι τ/κ κομμάτων. Ο κ. Ακιντζί απάντησε στα ερωτήματα που έθεσαν οι Τ/κ πολιτικοί αρχηγοί. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια ωφέλιμη συνάντηση που θα πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον.

«Ας αναζητήσουμε την ειρήνη και να απομακρύνουμε την ένταση από την περιοχή που πλήττει τα συμφέροντα όλων των πλευρών»

Αβέβαιο το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Λουτ

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του κυπριακού, ο κ. Ακιντζί, τόνισε: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα των εργασιών της Λουτ, πρόκειται για μια εργασία για τους όρους αναφοράς. Μετά την ανάδυση τους θα συναντηθούμε εκ νέου με τη ‘Βουλή’ μας».

«Η λιτή πραγματικότητα που προσπαθώ να επεξηγήσω είναι η εξής. Δεν απορρίπτω τίποτα. Αναφέρομαι στη διεθνή συγκυρία και στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι θα εξασφαλιστεί ένα αποτέλεσμα με βάση τη διαπραγμάτευση. Το γεγονός ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν υπό τη σκέπη του ΟΗΕ το δηλώνει και η Τουρκία. Το δηλώνουμε και εμείς και τα κόμματα μας. Μέσα στη Βουλή όλοι δηλώνουν αυτό. Το πλαίσιο είναι γνωστό. Δηλαδή δεν τίθεται ζήτημα δικής μου άρνησης. Τίθεται ζήτημα μιας κατάστασης που σχετίζεται με τις πραγματικότητες της παγκόσμιας σκηνής».

Τα διαφορετικά μοντέλα λύσης

Ο κ. Ακιντζί πρόσθεσε τα εξής: «Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα. Ο ισχυρισμός ότι αυτά τα μοντέλα δεν εφαρμόζονται επειδή τα απορρίπτει ο Ακιντζί είναι μια υπερβολική και άδικη τοποθέτηση. Δεν τίθεται τέτοιου είδους ζήτημα. Θα δούμε και τον κ. Αναστασιάδη. Γι’ αυτό δεν συναντιόμαστε, στις 26 του μηνός θα συναντηθούμε. Ποια είναι η τελευταία τοποθέτηση του; Αποκέντρωση. Εντάξει. Ας τον ακούσουμε, ας το δούμε, ας ακούσουμε και άλλες ιδέες που ενδέχεται να έχει. Δεν κλείσαμε τις πόρτες. Αρκεί με βάση τις συναντήσεις, τις διαπραγματεύσεις και κάτω από την σκέπη του ΟΗΕ να βρούμε μια διέξοδο σε αυτά τα εδάφη. Να έρθει η ειρήνη, να έρθει η ηρεμία. Όλες οι πλευρές να εξασφαλίσουν οφέλη από την ειρήνη. Η Τουρκία ως μια φιλική γεωγραφική χώρα για την Κύπρο εξυπηρετεί τα συμφέροντα τόσο των Τ/κ όσο και των Ε/κ. Ας δουν και ας κατανοήσουν αυτά. Να απομακρύνουμε την ένταση από την περιοχή. Η ένταση πλήττει τα συμφέροντα όλων των πλευρών. Και τους πολέμους είδαν αυτά τα εδάφη. Πιστεύω ότι χορτάσαμε σε αίμα. Ας αναζητήσουμε την ειρήνη. Για αυτό καταβάλλω προσπάθεια».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X