ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο 9,8% η ανεργία στην Ευρωζώνη

Η ανεργία μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Newsroom Κ, Αθήνα

Η ανεργία στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητη στο 9,8% τον Δεκέμβριο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών. Η ανεργία μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ η άνοδος της οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών υποδηλώνει ότι εταιρείες και νοικοκυριά προβλέπουν συνέχιση της ανάκαμψης και το 2017, παρά την πολιτική αβεβαιότητα.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη καταγράφτηκε στη Γερμανία (4,1%) και το υψηλότερο στην Ισπανία (19,2%) και στην Ελλάδα (23,1, στοιχεία Σεπτεμβρίου). Το γεγονός ότι η ανεργία έχει μειωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών είναι παρήγορο, ωστόσο ταυτόχρονα είναι και απογοητευτικό, διότι δείχνει πόσο αργή είναι η ανάκαμψη της απασχόλησης μετά την κρίση.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του κ. Μάρκου Πρωτόπαπα, οικονομολόγου της JPMorgan, με έδρα το Λονδίνο, οι οικονομίες της Ευρωζώνης έχουν ανακτήσει περίπου τη μισή απασχόληση που είχαν χάσει μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας αναμένεται να βελτιωθεί τους επόμενους μήνες, προβλέπουν αναλυτές της Nordea.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση