ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:58
 

Προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις ευρωπαϊκές κοινότητες

Στόχος πρότασης η παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο σε όλη την ΕΕ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) ανέλαβε εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών να είναι ο σκιώδης εισηγητής στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά την πρόσβαση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες.

Στόχος της πρότασης είναι η παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες σε όλη την ΕΕ στα κυριότερα κέντρα κοινωνικής ζωής όπως πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και δημόσια κτίρια. Το πρόγραμμα, που θα ονομάζεται WiFi4EU, με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτεί μέσω κουπονιών δήμους ή κοινότητες που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση σε περιοχές στις οποίες δεν παρέχεται παρόμοια σύνδεση από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Για τον κ.Παπαδάκη είναι πολύ σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς και να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές κοινότητες ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές θα απολαμβάνουν τα οφέλη της συμμετοχής στην ψηφιακή ενιαία αγορά.

Κατά τη χθεσινή ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι “η χρηματοδότηση θα πρέπει να κατανεμηθεί με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο έτσι ώστε να συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της ΕΕ, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Μια γεωγραφικά ισορροπημένη κατανομή δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν εξυπηρετεί τον στόχο της συνοχής”.

Τέλος, ο κ.Παπαδάκης δήλωσε ότι θα εργαστεί με σκοπό τη βελτίωση της πρότασης της Κομισιόν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα οφέλη από την αναπτυσσόμενη ψηφιακή οικονομία θα ωφελήσουν συλλογικά, όλες τις κοινότητες, να αυξηθεί η πρόσβαση σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές και να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν θα μείνουν πίσω .

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X