ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

90'' of Europe: Κομισιόν: Η Κύπρος βιώνει υπερβολικές ανισορροπίες

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ 13 κρατών μελών της ΕΕ για τα οποία η Κομισιόν ανακοίνωσε πως εντόπισε ανισορροπίες ή υπερβολικές ανισορροπίες, για το 2016. Aναφέρει στην ειδική παράγραφο για την Κύπρο ότι "ένα πολύ υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων επιβαρύνει το χρηματοπιστωτικό τομέα και τα υψηλά αποθέματα του ιδιωτικού, του δημόσιου και του εξωτερικού χρέους επιβαρύνουν την οικονομία, σε ένα πλαίσιο υψηλής ανεργίας και χαμηλής δυνητικής ανάπτυξης". Σε σχέση με τις τράπεζες αναφέρει ότι "παρά τη σημαντική αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και τη βελτίωση της κεφαλαιακής του θέσης, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που σιγά-σιγά μειώνεται, παραμένει πολύ υψηλό". Σύμφωνα με την Κομισιόν, από τα μέσα Απριλίου, τα κράτη μέλη οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προσδιορίζονται στα εθνικά τους προγράμματα μεταρρυθμίσεων και τα προγράμματα σταθερότητας που σχετίζονται με τα δημόσια οικονομικά.

To Πάφος2017 φαίνεται ότι κερδίζει το ευρωπαϊκό στοίχημα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου προκειμένου να έχουν ιδία αντίληψη περί της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Στη συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Petra Kammerevert είπε ότι διαπίστωσε ότι το εγχείρημα να ανατεθεί σε μία μικρή πόλη, όπως είναι η Πάφος, το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης λειτουργεί εξαιρετικά. «Η πόλη επιτυγχάνει, είδαμε πολλές δημιουργικές ιδέες να υλοποιούνται», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η κ Krammerevert πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της κοινωνίας και ιδιαίτερα των σχολείων της έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση, όπως επίσης ότι στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και μέλη από τις άλλες κοινότητες του νησιού, «είναι ωραίο που είδαμε ότι συμμετέχουν και Τ/κ, ο πολιτισμός ενώνει, και μπορεί να είναι μία καλή ευκαιρία για όμορφα πράγματα».

Το ΕΚ ζητά κανόνες για τη χρήση πιο φυσικών φυτοφαρμάκων

Μπορεί τα χημικά φυτοφάρμακα να βοηθούν στην γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη των φυτών, ωστόσο πολλές φορές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τόσο των ανθρώπων όσο των ζώων και των φυτών. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων, περίπου το 45% των τροφίμων που καταναλώνουμε περιέχει υπολείμματα φυτοφαρμάκων (1,6% ξεπερνάει τα προβλεπόμενα όρια). Το ΕΚ θέλει να προωθήσει τη χρήση φυσικών φυτοφαρμάκων και τη επιτάχυνση της διαδικασίας έγκρισης.

Στις 15 Ιανουαρίου η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει κανόνες, πριν από το τέλος του 2018, για την επίσπευση, την αξιολόγηση, την αδειοδότηση και την καταγραφή των φυτοφαρμάκων χαμηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα μόνο επτά δραστικές ουσίες από αυτές που έχουν ταξινομηθεί ως «χαμηλού κινδύνου» έχουν εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X