ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:44
 

Η Ολλανδία απολογήθηκε για σύλληψη Τούρκου προξένου λέει ο Γιλντιρίμ

Η απολογία έγινε το ίδιο βράδυ των επεισοδίων όπως ο ίδιος αναφέρει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για τη σύλληψη του Τούρκου προξένου και του Τούρκου επιτετραμμένου στο Ρότερνταμ απολογήθηκε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι η απολογία έγινε το ίδιο βράδυ των επεισοδίων όταν για κάποια στιγμή συνελήφθηκαν για λίγο οι δύο Τούρκοι διπλωμάτες. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό τους είπαν ότι έγινε κατά λάθος η σύλληψη.

Σε συνέντευξή του στο Χαμπέρτουρκ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι το βράδυ εκείνο ο Ολλανδός Πρωθυπουργός του πρότεινε να παρακαθίσουν σε δείπνο αλλά ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε πως όταν η κρίση κλιμακώθηκε εκείνο το βράδυ ζήτησε να μιλήσουν με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό πριν γίνουν δηλώσεις. Όπως είπε μίλησαν αρκετές φορές και κατά τη συνομιλία τους ανέβασαν και οι δύο τον τόνο της φωνής τους.

Για το ενδεχόμενο επανεξέτασης της Συνθήκης Επανεισδοχής για τους πρόσφυγες, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “εδώ δεν υπάρχει απειλή, εκφράζω μια πραγματικότητα. Είναι αρκετό να καταλάβει η Ευρώπη απέναντι από ποια απειλή βρίσκεται, αν δείτε την θέση της Τουρκίας, το ρόλο που έχει αναλάβει και αυτά που έχουν γίνει στην περιοχή. Θέλω αυτό να το σκεφτούν”.

Σε ερώτηση εάν θα διορθωθούν και πάλι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “αυτά θα τα σκεφτούν εκείνοι, η μπάλα είναι στο γήπεδό τους”.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X