ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:55
 

Μαυρίδης: Προστατέψετε ένα κράτος-μέλος από τις τουρκικές απειλές

Δηλώσεις ευρωβουλευτή για Κύπρο και Τουρκία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ερώτηση για τις αυθαίρετες επεμβάσεις της Τουρκίας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και τις συνεχιζόμενες απειλές της υπέβαλε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D).

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος ευρωβουλευτής αναφέρει: «Η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση καινούργιας παράνομης NAVTEX με κωδικό TURNHOS N/W 340/17 για διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά στην περιοχή Κoκκίνων-Ακάμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαρτίου 2017.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν αυθαίρετες επεμβάσεις αφού εξέδωσαν και πριν από λίγες μέρες παράνομη NAVTEX με κωδικό 320/17 για διενέργεια ασκήσεων με πραγματικά πυρά στα δυτικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο οικόπεδο 1.

Η Τουρκία ενεργώντας αυθαίρετα και εκτός διεθνούς δικαίου, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος της ΕΕ και πραγματοποίησε στις 19 Μαρτίου 2017 ασκήσεις νοτιοδυτικά της Πάφου».

Λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριοποίηση ενεργειακών κολοσσών, ανάμεσα τους και ευρωπαϊκών, καθώς και τις ενεργειακές ανάγκες και στρατηγικές της ΕΕ, ο κ. Μαυρίδης απεύθυνε στην Κομισιόν τα πιο κάτω ερωτήματα:

«Δεδομένων των επαναλαμβανόμενων προκλητικών ενεργειών από μέρους της τουρκικής πλευράς σε βάρος κράτους μέλους, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Δεν θεωρεί ότι με τις πιο πάνω αυθαίρετες επεμβάσεις της Τουρκίας υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος;

2. Σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί ώστε να προστατεύσει την κυριαρχία κράτους μέλους της από τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και απειλές;»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X