ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Οι ιστορίες πίσω από την δημιουργία της Ένωσης στο ΕΚ

Το «My House of European History» φέρνει στην επιφάνεια αφηγήσεις για την Ευρώπη

Newsroom K

Η ιστορία της ΕΕ δεν γράφτηκε μόνο από τους μεγάλους ηγέτες που συνέβαλλαν στη δημιουργία της Ένωσης, γράφτηκε και από όλους εκείνους τους ανθρώπους κατάφεραν να δημιουργήσουν κοινή ταυτότητα και κοινό όνειρο και σήμερα είναι υπεύθυνοι για την προστασία και τη διατήρησή του. Τους τελευταίους δύο μήνες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμβάλει σε μια νέα πρωτοβουλία που έχει στόχο να αναδείξει τις ιστορίες όλων εκείνων των ανθρώπων που συνθέτουν την ιστορία μας.

Η δημοσίευση της ιστοσελίδας «My House of European History» φέρνει στην επιφάνεια, προσωπικές αφηγήσεις, βίντεο και φωτογραφίες για τη δική μας Ευρώπη, την Ευρώπη των πολιτών. Οι ιστορίες είναι διαθέσιμες στην πρωτότυπη γλώσσα ή (εάν έχει ζητηθεί από τον συγγραφέα) και στα αγγλικά.

Η ιστοσελίδα θα παραμείνει ανοιχτή. Για αυτό ψάξτε στα αρχεία σας για φωτογραφίες, βίντεο, γράμματα η οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελεί τη δική σας ανάμνηση ή μια προσωπική αφήγηση από την ΕΕ και ανεβάστε το στην πλατφόρμα «My House of European History». Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί μια εικονική βιβλιοθήκη με μαρτυρίες και ιστορίες από ανθρώπους από όλη την Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 31 Μαρτίου, με αφορμή την 60η επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, μια συμφωνία που αποτέλεσε ορόσημο και άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγους μήνες πριν από τη δημοσίευση της ιστοσελίδας το ΕΚ διεξήγαγε διαγωνισμό στον οποίο ζητούσε από τους φίλους του ΕΚ στο Facebook να μοιραστούν την ιστορία τους. Οι τρεις νικητές κέρδισαν ένα ταξίδι στη Ρώμη όπου συμμετείχαν στην επίσημη παρουσίαση της πλατφόρμας «My House of European History».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση