ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανοί βουλευτές προειδοποιούν για επιπτώσεις μη επίτευξης Brexit

Η επιτροπή προέβη σε μια αποτίμηση των επιδιώξεων της κυβέρνησης για το Brexit

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Αβάσιμο» χαρακτηρίζει πόρισμα της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το Brexit τον ισχυρισμό της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι «η μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία» με τους Ευρωπαίους για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η επιτροπή, της οποίας ηγείται το κορυφαίο στέλεχος των Εργατικών της αντιπολίτευσης Χίλαρι Μπεν, προέβη σε μια αποτίμηση των δεδηλωμένων επιδιώξεων της κυβέρνησης ενόψει των διετών διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Όπως αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής, «η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα εξηγήσει ποιοι όροι θα ήταν εμφανώς χειρότεροι για το Ηνωμένο Βασίλειο από το σενάριο ‘μη συμφωνίας’».

Οι βουλευτές-μέλη της επιτροπής καλούν την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει μία «ενδελεχή αποτίμηση των οικονομικών, νομικών και άλλων επιπτώσεων» της μη κατάληξης σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους στο τέλος της διετίας.

Αναφέρουν επίσης ότι είναι «αναγκαίο» το κοινοβούλιο να ψηφίσει για το πώς θα πρέπει να ενεργήσει η βρετανική πλευρά σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Πάντως το πόρισμα δίχασε την επιτροπή. Κάποιοι βουλευτές-μέλη αποχώρησαν από την τελευταία συνεδρίαση επικρίνοντας τον τόνο του πορίσματος ως υπερβολικά «κατηφή». Έξι από τα 16 μέλη δεν υπέγραψαν τελικά την έκθεση.

Η κα Μέι απάντησε μιλώντας στο BBC ότι η κυβέρνηση ως οφείλει προετοιμάζεται «για όλα τα σενάρια».

Επανέλαβε ότι θέλει να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη Βρετανία και ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας δε θα ήταν προς το συμφέρον καμίας εκ των δύο πλευρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X