ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

Χριστοφόρου για τις αποζημιώσεις των πυρκαγιών

Σε 7.298.760 Ευρώ ανέρχεται το ποσό της ενίσχυσης

Newsroom K

Σημαντική η στήριξη χαρακτήρισε την οικονομική ενίσχυση της ΕΕ μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σολέας τον περασμένο Ιούνη ο ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου. Το ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση ποσού ύψους 7.298.760 Ευρώ.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου που συμμετέχει ως πλήρες μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, υπογράμμισε σχετικά με το θέμα τα κάτωθι:

“Μετά από επανειλημμένες ενέργειες και παραστάσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., τελικά επιτεύχθηκε ο στόχος της στήριξης και ψήφισης από το Ευρωκοινοβούλιο της βοήθειας προς την πατρίδα μας, για τις καταστροφές που υπέστην ο τόπος μας στις τρομερές πυρκαγιές στις 18 και 19 Ιουνίου του 2016.

Το συνολικό ποσό της εγκριθείσας ενίσχυσης στην Επιτροπή Προϋπολογισμού ανέρχεται σε 7.298.760 Ευρώ. Μέσα από την Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου, όπου συμμετέχω ως πλήρες μέλος, προωθήσαμε σθεναρά το αίτημα μας, για στήριξη της πατρίδας μας για τις καταστροφικές πυρκαγιές και απαιτήσαμε τη τάχιστη υλοποίηση του.

Αμέσως μετά τις καταστροφές απαιτήσαμε με διαβήματα τόσο προς την Ε.Ε. όσο και προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε., την αναγκαιότητα να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος για τις καταστροφές που υπέστην.

Στο παρελθόν υπήρχαν πολλοί περιορισμοί και τεράστια γραφειοκρατία στις διαδικασίες παραχώρησης χρημάτων από το Ταμείο Αλληλεγγύης, που όμως πρόσφατα, ως Εισηγητής της Έκθεσης για το Ταμείο Αλληλεγγύης, κατορθώσαμε με σημαντικές θετικές τροποποιήσεις να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του Ταμείου.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. έχει ως βασική αποστολή, να κινητοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου προκαλούνται φυσικές καταστροφές στις χώρες - μέλη της Ε.Ε. Ουσιαστικά το Ταμείο ανταποκρίνεται στην οικονομική κάλυψη των χωρών και των πολιτών που υφίστανται ζημιές από φυσικές καταστροφές.”
Επίσης ο Ευρωβουλευτής επισήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των Ταμείων της Ε.Ε. τονίζοντας.
“Θεωρούμε σημαντικό θετικό βήμα το ότι κατορθώνουμε και λαμβάνουμε κονδύλια από το Ταμείο Αλληλεγγύης γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ταμείο από το οποίο μπορούν να επωφελούνται τόσο η χώρα μας όσο και οι πολίτες.
Τονίσαμε πολλές φορές και επιμένουμε ότι η Κύπρος μπορεί να αξιοποιεί αποτελεσματικά τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες που μας παρέχει η Ε.Ε., τόσο για την άντληση κεφαλαίων από τα Ταμεία και Προγράμματα όσο και από την αξιοποίηση επενδυτικών και άλλων ευκαιριών.”

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X