ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ. Μαυρίδης: Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την επιβατική αεροπλοΐα

Ο ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να καταδικάσει την συμπεριφορά της Τουρκίας

Newsroom K

Τη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία αγνοεί τη διεθνή νομοθεσία και τους κανόνες των αρμόδιων οργανισμών αεροπλοΐας (ICAO, EASA και EUROCONTROL) και θέτει σε κίνδυνο τους ευρωπαίους πολίτες, έθεσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) προς την Κομισιόν.

Η παρέμβαση του έγινε με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, κατά το οποίο αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ζήτησε αναγκαστική προσγείωση σε αεροδρόμιο στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές κατόπιν κωλυσιεργίας επέτρεψαν την προσγείωσή του αλλά δεν επέτρεψαν την απευθείας μετάβασή του στην Κύπρο.

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής, στην παρέμβαση του προς την Κομισιόν, επεσήμανε ότι το αεροπλάνο δεν έλαβε αμέσως άδεια προσγείωσης και υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Κομισιόν έχει ενώπιόν της τα ευρήματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, ο οποίος ανέλυσε τα ζητήματα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας που επιβεβαίωσαν την ύπαρξη υψηλού βαθμού κινδύνου στην περιοχή λόγω της Τουρκικής συμπεριφοράς. Ο Οργανισμός υποδεικνύει ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμη βάση.

Στην κατάληξή του ο κ. Μαυρίδης καλεί την Κομισιόν να καταδικάσει την συμπεριφορά της Τουρκίας και να προβεί σε κατεπείγουσες ενέργειες λόγω των υπαρκτών κινδύνων για την ασφάλεια της ζωής χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών. Παρεμπιπτόντως, ο ευρωβουλευτής έχει ζητήσει ήδη από την Κομισιόν να του παραδοθεί ολόκληρη η έκθεση/μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας, το οποίο ακόμα εκκρεμεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X