ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Τσίπρας αν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup

Τουσκ σε Τσίπρα: Είμαι πιο αισιόδοξος, αλλά απέχουμε από success story

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Παρασκευής άφησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον πρωθυπουργό ωστόσο να καλεί για Σύνοδο Κορυφής των κρατών της ευρωζώνης σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στην ευρω-ομάδα.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτή την χρονική στιγμή για την Ελλάδα και ζήτησε από όλους να επιδείξουν την απαραίτητη ευθύνη ώστε να αφήσουμε πίσω την οικονομική κρίση και να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή ενότητα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο προσφυγικό και στη συμφωνία με την Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε «εύθραυστη». Κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Τουσκ και τους εταίρους να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση και την εφαρμογή της.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τον εθιμοτυπικό διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο κ. Τουσκ απέφυγε να δεσμευθεί για σύγκλιση Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις ή σχόλια επί υποθετικών σεναρίων.

Διευκρίνισε πως ακόμα απέχουμε από ένα «success story» στην οικονομία, όμως χαιρέτισε τον «πραγματισμό» και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, και σημείωσε ότι βρισκόμαστε πλέον «κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της απαιτητικής διαδικασίας».

Τόνισε δε πως ήλθε στην Ελλάδα «ως φίλος» και ότι θεωρεί την Αθήνα «δεύτερο σπίτι του».

Ο κ. Τουσκ χαιρέτησε τις θυσίες που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός, και στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης, αναφέροντας ότι η χώρα μας είναι «εξαιρετικό παράδειγμα αλληλεγγύης για όλη την Ευρώπη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X