ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:39
 

Λ. Χριστοφόρου:Επιτυχία η αναθεώρηση Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου

Με την αναθεώρηση απελευθερώνονται 6 Δις Ευρώ για στήριξη των επιχειρήσεων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

“Με την Αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου απελευθερώνονται επιπρόσθετα 6 Δις Ευρώ για στήριξη των Μικρομεσαίων, των Νέων, της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης.”

“Αυτή την Ευρώπη διεκδικούμε που επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και στηρίζει κοινωνικές πολιτικές και αγγίζει τους πολίτες.”

Σε παρέμβαση - ομιλία του, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση της Αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε ότι:

“Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ΕΕ η απόφαση Αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, γιατί παρέχει τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορεί να χρηματοδοτεί σημαντικές στρατηγικές της. Δημιουργεί ευελιξία στο Προϋπολογισμό και καθιστά αποτελεσματικό, αποδοτικό και παραγωγικό τον Προϋπολογισμό στο να υλοποιεί άμεσα χρηματοδοτικές ανάγκες.

Η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου κρίνεται άκρως επιβεβλημένη εξαιτίας της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας των πόρων ενόψει σημαντικών χρηματοδοτικών αναγκών που προκύπτει είτε από την προσφυγική κρίση είτε από την οικονομική κρίση είτε από εξωτερικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τη κρίση στη Γεωργία, τη επιβεβλημένη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και το υψηλό επίπεδο ανεργίας ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων και τη πρόσφατη κύρωση από την ΕΕ της συμφωνίας για τη κλιματική αλλαγή.

Έτσι θα αποφεύγεται η άστοχη και αντιπαραγωγική χρηματοδότηση των εκτάκτων αναγκών περικόπτοντας κονδύλια από σημαντικά παραγωγικά προγράμματα της ΕΕ.

Με την αναθεώρηση του ΠΔΠ, απελευθερώνονται κονδύλια ύψους 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ προς την κατεύθυνση ενίσχυσης κοινωνικών πολιτικών, στήριξης των πολιτών και ενίσχυσης των αναπτυξιακών στρατηγικών.

Έτσι άμεσα θα υπάρξει η ευχέρεια να χρηματοδοτηθούν πολιτικές όπως
1. Αντιμετώπισης και αναχαίτισης της Ανεργίας και ιδιαίτερα των Νέων Ανθρώπων.

2. Στήριξη του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Στρατηγικών Επενδύσεων, που μέχρι σήμερα χρηματοδότησε 400.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη στήριξη ΜΜΕ καθώς και σημαντικών έργων υποδομής.

3. Να στηριχθούν και χρηματοδοτηθούν περαιτέρω σημαντικά Προγράμματα για την Έρευνα, Καινοτομία, Μικρομεσαίους, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Νέους και Καινοτομία, όπως τα Προγράμματα COSME, ERASMUS+, CONNECTING EUROPE, HORIZON 2020 κ.α.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε:

”Αυτή την Ευρώπη διεκδικούμε. Την Ευρώπη των θετικών δράσεων, την Ευρώπη με το Κοινωνικό Πρόσωπο, την ΕΕ των Πολιτών, των Νέων Ανθρώπων και των Μικρομεσαίων.

Την Ευρωπαϊκή Ένωση που πάει μπροστά που δημιουργεί προοπτική, που αποκτά ευελιξία και που θα ανταποκρίνεται στις άμεσες ανάγκες.”

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X