ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαράντα ΥΠΕΞ στη Λευκωσία για την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

18 και 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία σε σχέση με το κυπριακό

Newsroom K

Η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης θα ολοκληρωθεί με την 127η Σύνοδο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2017 στη Λευκωσία.

Κατά τη Σύνοδο θα παρουσιαστούν τα επιτεύγματα της κυπριακής Προεδρίας και θα γίνει η τελετή παράδοσης της Προεδρίας στην Τσεχία. Στα πλαίσια αυτά αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο 40 ΥΠΕΞ χωρών μελών της ΕΕ αλλά και ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας μεταξύ αυτών.

Η κάθοδος των ΥΠΕΞ στην Κύπρο, κρίνεται από πολλές απόψεις ως βαρύνουσας σημασίας εφόσον αναμένεται να λάβει χώρα στο μεταίχμιο των συναντήσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί για το κυπριακό.

Η τελευταία και εκτός απροόπτου συνάντηση των δυο είναι καθορισμένη για τις 17 του μήνα και θα αναμένεται η συνέχεια ή όχι των συνομιλιών, κάτι που διαφανεί την ίδια εκείνη ημέρα.

Ήδη πληροφορίες λένε πως υπάρχει παράλληλα μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση εφόσον η Λευκωσία θα μετατραπεί σε «φρούριο», κάτι που γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι το βράδυ της 18ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Υπουργών Εξωτερικών με δεξίωση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη και θα ακολουθήσει άτυπο δείπνο.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X