ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:38
 

90’’ of Europe Νίκη για την Ευρώπη η εκλογή Μακρόν

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

 • Ανακούφιση στην Ευρώπη έφερε η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, αφού επικράτησε με 66% της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, και των ξενοφοβικών και αντιευρωπαϊκών μηνυμάτων του Εθνικού Μετώπου.
  Η νίκη Μακρόν, θεωρείται νίκη για την ΕΕ, ο νέος Γάλλος πρόεδρος τάσσεται υπέρ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και μιας φιλελεύθερης οικονομίας, την ώρα που η ανθυποψήφια του απειλούσε με έξοδο της Γαλλίας από την Ευρώπη.
  Από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν να χαιρετήσουν την νίκη Μακρόν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Στην συγχαρητήρια επιστολή του ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τόνισε ότι «η Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη.
  Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους καταλήγει ο κ. Γιούνκερ.
  Μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών, τα συγχαρητήρια τους απέστειλαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 • Θέλοντας ίσως να δημιουργήσει εντυπώσεις και να υπογραμμίσει την απόσταση που χωρίζει πλέον ΕΕ και Βρετανία ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επέλεξε να χρησιμοποιήσει κατά τις τελευταίες του ομιλίες, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, αποφεύγοντας τα αγγλικά.
  Σχολίασε μάλιστα αυτή του την επιλογή με χιούμορ, αναφέροντας ότι αργά αλλά σταθερά τα αγγλικά χάνουν τη σημασία τους στην Ευρώπη.
  Οι Βρετανοί θα νιώσουν την αλλαγή που έχει επιφέρει το Brexit τα επόμενα χρόνια,δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος χαρακτήρισε για άλλη μια φορά, τραγική την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο από την Ευρώπη.

 • Μεγάλη διαφορά καταγράφεται στα ποσοστά των δύο φύλων σε ότι αφορά τους τομείς των επιστημών τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών.
  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι το χάσμα αυξάνεται όσο ανεβαίνει κανείς στην ιεραρχική κλίμακα, ενώ προέτρεψε τις ευρωπαϊκές χώρες και τις επιχειρήσεις να πράξουν τα δέοντα ώστε και οι νέες γυναίκες να ακολουθήσουν τέτοιους τομείς για σπουδές και επαγγελματική αποκατάσταση.
  Οι αναφορές του προέδρου Ταγιάνι έγιναν με αφορμή τη διεθνή ημέρα των γυναικών στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

 • Στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στοχεύει η ΕΕ η οποία προχωρά με νομοθεσία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
  Στόχος η δημιουργία ίσων ευκαιριών και ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας, δίκαιων συνθηκών εργασίας και στην επαρκή και βιώσιμη κοινωνική προστασία.
  Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θεωρείται το γεγονός ότι βρετανικά δικαστήρια ενέκριναν απόφαση σύμφωνα με την οποία οι οδηγοί της Uber δεν είναι αυτοαπασχολούμενοι αλλά εργαζόμενοι που δικαιούνται όλα τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X