ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90’’ of Europe: Τέλος στα τέλη περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΠΕΡΙΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Από τις 15 Ιουνίου 2017 οι πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ θα επιβαρύνονται με τα εθνικά τέλη χρέωσης του παρόχου τους ακόμα και αν έχουν κάνει χρήση του κινητού τηλέφωνού τους σε κάποιο άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε.

Το ΕΚ ενέκρινε τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα ανώτατα όρια των τιμών χονδρικής περιαγωγής με 549 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 50 αποχές.

Η απόφαση του ΕΚ σηματοδοτεί την έναρξη της ενιαίας αγοράς και στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας αφού ουσιαστικά καταργεί τις επιπρόσθετες χρεώσεις με τις οποίες επιβαρυνόταν ο ευρωπαίος καταναλωτής όταν χρησιμοποιούσε το κινητό τηλέφωνό του εκτός εθνικών ορίων καταγωγής.

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΙΝΕΙ Η ΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΟΛΕΑ

Ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Κύπρο για τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και τον Ιούνιο του 2016, μετά από απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου.

Εκτός από την Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει και το Ηνωμένο Βασίλειο 7 για τις πλημμύρες του προηγούμενου έτους αλλά και την Πορτογαλία για τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Η Κύπρος και η Πορτογαλία έχουν ήδη λάβει προκαταβολικά μέρος αυτών των ποσών.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT

Δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την κυριαρχία επί του Γιβραλτάρ χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων του, διαμήνυσε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια συνάντησης της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ έχει συμπεριλάβει στο έγγραφό του με τη διαπραγματευτική στρατηγική της ΕΕ ενόψει Brexit τον όρο ότι η όποια συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών θα έχει ισχύ στο Γιβραλτάρ μόνο με έγκριση της Ισπανίας.

Πάντως η Βρετανίδα Πρωθυπουργός επανέλαβε την επιθυμία της χώρας της να διασφαλίσει μία βαθιά και ειδική σχέση με την ΕΕ και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόδου.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕΙ

Πυρά κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε, για πολλοστή φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι βλέπει σε εκείνη μια «ήπειρο που σαπίζει» και αποτελεί το «κέντρο του ναζισμού».

«Η Ευρώπη δεν έχει πλέον τίποτα να μας πει, ούτε σε εμάς ούτε σε κανέναν άλλο δήλωσε ο Ερντογάν, σε μια ομιλία στο Μπαλικεσίρ, ενώ πρόσθεσε ότι «τα ρατσιστικά κόμματα κρατούν τους ηγέτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην παλάμη του χεριού τους»

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το κέντρο της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όμως εκείνη των πιέσεων, της βίας και του ναζισμού».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν έπειτα από εβδομάδες έντονων διαξιφισμών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας ενώ απομένουν 10 ημέρες από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X