ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Ανάπτυξη: Ανησυχούν οι Ευρωπαίοι για την ανισότητα

Οι άνεργοι πολίτες της Ελλάδας με ποσοστό 23% είναι οι πιο απαισιόδοξοι στην ΕΕ

Newsroom K

Αν και οι Ευρωπαίοι είναι πιο θετικοί από ότι ένα χρόνο πριν σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι αυτό δε ισχύει για τη χώρα τους και στην ΕΕ.

Το ποσοστό των Ευρωπαίων που πιστεύουν ότι τα πράγματα στην ΕΕ πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση μειώθηκε από 54% σε 50% σε σύγκριση με το2016, ενώ μείωση υπήρξε και στο ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η χώρα τους οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση (από 58% το 2016 σε 51% 2017).

Πόσο ακόμα θα κρατήσει η κρίση;

Το 22% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι η χώρα τους επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά από την περίοδο της κρίσης. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο το 30% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η κρίση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια.

Οι πολίτες της Ελλάδας, όπου το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται πάνω από το 23%, είναι οι πιο απαισιόδοξοι στην ΕΕ: το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κρίση θα είναι μακροχρόνια. Στην Ολλανδία, τη Δανία και τη Μάλτα, όπου η ανεργία είναι περίπου στο 5%, οι πολίτες είναι οι πιο αισιόδοξοι. Σε αυτές τις χώρες, το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι η κρίση θα είναι μακροχρόνια είναι κάτω από το 10%.

Το 78% των ερωτηθέντων θέλει η ΕΕ να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, το ΕΚ ενίσχυσε την εποπτεία των τραπεζών, υποστήριξε σχέδια εξοικονόμησης για μικρούς αποταμιευτεύς και υιοθέτησε νομοθεσία που ωθεί τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές. Με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, η ΕΕ σχεδιάζει να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 315 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ανισότητα

Η κοινωνική ανισότητα θεωρείται σημαντικό ζήτημα από το 84% των Ευρωπαίων. Το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι σε πέντε χρόνια οι ανισότητες στην κοινωνία θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X