ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λ. Χριστοφόρου: Στηρίζουμε τους νέους μας στην αξιοποίηση του Erasmus+

Την στήριξη της ΕΕ στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα για τους νέους έκφρασε ο ευρωβουλευτής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

“Η Κύπρος και ιδιαίτερα οι Νέοι και οι Νέες μας έχουν τεράστιες δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνει να τους προσφέρουμε τα εφόδια και τα εργαλεία και την απαιτούμενη στήριξη για να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον τους.”

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο γιόρτασε τα Τριάντα Χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του Προγράμματος Erasmus.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου σε τοποθέτηση του για την λειτουργία αυτού του σημαντικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τους Νέους και τις Νέες προέβην στην κάτωθι Δήλωση:

“Το Πρόγραμμα Erasmus σε αυτά τα τριάντα χρόνια ζωής του, απετέλεσε μία πραγματική επανάσταση για τους Ευρωπαίους Νέους. Αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθον της αλληλοκατανόησης μεταξύ των Ευρωπαίων Νέων, υπήρξε κομβικό σημείο συνάντησης των πολιτισμών και προήγαγε τη γνώση, τη παιδεία και τα Ευρωπαϊκά Ιδεώδη.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ε.Ε. όχι μόνον συνεχίζει να στηρίζει αυτό το σημαντικό Πρόγραμμα για τους νέους, αλλά και το ενισχύει σημαντικά για τα επόμενα χρόνια.
Σημειώνω ότι το επταετές πρόγραμμα από το 2014 μέχρι το 2020, έχει προϋπολογισμό 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, που αποτελεί αύξηση 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το ποσό δίνει τεράστια ώθηση για στήριξη των νέων μας. Είναι τεράστια συμβολή στη προσπάθεια για μείωση της Ανεργίας, αποτελεί σημαντικό άλμα στην ενίσχυση της Γνώσης και της Παιδείας των Νέων μας και προωθεί την εκμάθηση γλωσσών και ευελιξία στην επίλυση προβλημάτων της νέας γενιάς.

Η Κύπρος και ιδιαίτερα οι Νέοι και οι Νέες μας έχουν τεράστιες δυνατότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνει να τους προσφέρουμε τα εφόδια και τα εργαλεία και την απαιτούμενη στήριξη για να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται ενώπιον τους.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νέα γενιά της Κύπρου για να μπορέσει να συμμετάσχει σε σημαντικές πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Σπουδές, Εργασία και Ανάπτυξη Επιχειρηματικής Δραστηριότητας.

Πιστεύω ότι διεκδικώντας μέσα στην Ε.Ε. μπορούμε να πετύχουμε πολλά και η μικρή Κύπρος να αντλήσει σημαντικά κονδύλια, να κερδίσουμε ανταγωνιστικά προγράμματα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες για τα νέα παιδιά της πατρίδας μας.

Πιστεύω ότι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, που μετρά τριάντα χρόνια ζωής στην Ε.Ε., είναι το Πρόγραμμα για τους Νέους, το Πρόγραμμα ERASMUS. Το ERASMUS μετρά τριάντα χρόνια επιτυχιών για τη νέα γενιά. Τροφοδότησε με γνώσεις, πολιτισμό, θέσεις εργασίας, τρεις διαδοχικές γενιές. Μέσα από αυτό το Πρόγραμμα επωφελήθηκαν πέραν των εννέα εκατομμυρίων Ευρωπαίων Νέων.

Το ERASMUS το αντικατέστησε το ERASMUS+ που συνεχίζει με μεγαλύτερη επιτυχία να στηρίζει το κάθε νέο και την κάθε νέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο πρόγραμμα ERASMUS+ (2014 - 2020) επεκτάθηκε περαιτέρω για να συμπεριλάβει την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Το σημερινό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε κάθε νέο Ευρωπαίο, ανεξάρτητα από επίπεδο εκπαίδευσης ή από το οικογενειακό εισόδημα. Αυτό είναι το μεγαλείο της Ε.Ε. και του Προγράμματος ERASMUS+, που αγκαλιάζει την νέα γενιά καθολικά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η Κύπρος και τα νέα παιδιά μας έχουν να ωφεληθούν πάρα πολλά από το Πρόγραμμα και θα σταθούμε δίπλα τους, για να τα στηρίξουμε τόσο για το Πρόγραμμα ERASMUS+ όσο και για άλλα ζητήματα που τους ενδιαφέρουν και θα τα υποβοηθήσουν για να προχωρήσουν με επιτυχία στο μέλλον.”

Ολοκληρώνοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε ”Πιστεύω ότι το κάθε ευρώ που επενδύεται στο Πρόγραμμα ERASMUS+, αποδίδει πολλαπλάσια γιατί αυτή η επένδυση είναι επένδυση για τα παιδιά μας, είναι επένδυση για το Μέλλον”

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X