ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Μαυρίδης: Ανάγκη θεσμικού πλαισίου για ένταξη στην κοινωνία ατόμων με αναπηρία

Παρέμβαση ευρωβουλευτή για άτομα με αναπηρίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tο σοβαρό ζήτημα της έλλειψης δια βίου κρατικής και θεσμικής μέριμνας για τα άτομα που υποφέρουν από κάποια μορφή αναπηρίας (σωματικής ή νοητικής) έθεσε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D), σε κοινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η παρέμβαση έγινε στην παρουσία του Valdis Dombrovskis (Αντιπρόεδρος και Επίτροπος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο), της Marianne Thyssen (Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων) και του Pierre Moscovici (Επίτροπος Οικονομικών).

Ο Κ. Μαυρίδης επαίνεσε την Κομισιόν για τη δέσμευση ποσοστού 21% των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου προς την Κύπρο, με σκοπό να προωθηθεί η προσβασιμότητα των μειονεκτουσών ομάδων, ιδιαίτερα των αναπήρων, στην αγορά εργασίας και για ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία λόγω της ανεπαρκούς εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Κυπριακού κράτους όπως πηγάζουν από διεθνείς συμβάσεις. Το πιο αναδείχθηκε σε απάντηση της Κομισιόν προς τον ευρωβουλευτή.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε επίσης την ανάγκη για διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής για συγκροτημένη φροντίδα των ατόμων με αναπηρία, περιλαμβανομένης της νοητικής υστέρησης, με επιδίωξη την ενεργό ένταξη τους στην κοινωνία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σε χώρες όπως την Κύπρο, η κρατική αγωγή και μέριμνα για τα άτομα με νοητική υστέρηση τελειώνει στην ηλικία των 21 χρονών με αποτέλεσμα οι οικογένειες που αδυνατούν να στηρίξουν τα παιδιά τους να βρίσκονται σε απόγνωση και δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις τα πρόσωπα αυτά να καταλήγουν σε γηροκομεία ή ψυχιατρεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X