ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:16
 

Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το φαινόμενο του θερμοκηπίου «φιάσκο»

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ανέφερε δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Axios την Τετάρτη, επικαλούμενο δύο μη ταυτοποιημένες πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου «φιάσκο», αρνήθηκε να εγκρίνει τη συμφωνία-ορόσημο για την κλιματική αλλαγή στη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στην Ταορμίνα της Σικελίας το Σάββατο, αναφέροντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει. Αργότερα, με κοινοποίηση του στο Twitter, είχε ανακοινώσει πως θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση μέσα στην εβδομάδα.

Στην απόφαση του Τραμπ αναφέρθηκε και το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο μία από τις δύο προαναφερθείσες πηγές.

Η συμφωνία, στην οποία συμμετέχουν σχεδόν 200 χώρες και η οποία πάρθηκε στο Παρίσι το 2015, στοχεύει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και άλλων αερίων που προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X