ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:51
 

Παπαδάκης: Απελπιστική η κατάσταση των προσφύγων στη Συρία

Ο ΟΗΕ έχει λάβει μόνο το 9% της βοήθειας που υπολογίζει πως είναι αναγκαία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ,S&D) με αφορμή την ανακοίνωση του ΟΗΕ που κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια έλλειψη χρηματοδότησης των προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών για βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες και στις χώρες της περιοχής που τους φιλοξενούν, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση γίνεται απελπιστική», υπέβαλλε σχετική γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδάκης, μέχρι σήμερα, ο ΟΗΕ έχει λάβει μόνο το 9% της βοήθειας που υπολογίζει πως είναι αναγκαία ενώ είχε υπολογίσει τον Δεκέμβριο ότι χρειάζεται 4,63 δισ. δολάρια και έχει λάβει μόνο 433 εκατομμύρια.

320.000 θανάτους έχει προκαλέσει η σύγκρουση στη Συρία

«Η κατάσταση γίνεται απελπιστική», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι, χαιρετίζοντας τις δωρεές που έχουν ήδη γίνει, σημειώνοντας πως στην πραγματικότητα αυτές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες.

Η σύγκρουση στη Συρία, που εισήλθε στα μέσα Μαρτίου στον έβδομο χρόνο της, έχει προκαλέσει 320.000 θανάτους, εκατομμύρια εκτοπισθέντες στο εσωτερικό της χώρας και πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες εκτός Συρίας.

Τέλος, ο Ευρωβουλευτής εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για το θέμα καλώντας την Επιτροπή να βοηθήσει οικονομικά και όχι μόνο την αντιμετώπιση της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στην Συρία .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X