ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:02
 

Στάϊνμαγερ: Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορώ να φανταστώ την ΕΕ

O ομοσπονδιακόςγερμανός πρόεδρος εγκαινίασε στην Αθήνα την πρωτότυπη διεθνή καλλιτεχνική έκθεση «Documenta»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την κοινότητά μας (δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση) χωρίς την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα, Σάββατο, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαγερ, εγκαινιάζοντας στην Αθήνα την πρωτότυπη διεθνή καλλιτεχνική έκθεση «Documenta».

«Πρέπει να είναι κοινό το μέλλον μας», πρόσθεσε ο Γερμανός Πρόεδρος, ο οποίος παρατήρησε ότι αν θέλουμε να αποφύγουμε «ασύμμετρες, μονομερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», καλό είναι να κοιτάμε γύρω μας, να αντιλαμβάνεται ο ένας τον άλλον, να προσπαθεί να καταλάβει ο ένας τον άλλον, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, «και αυτό να το πράττουμε συχνότερα στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε ο κ. Στάϊνμαγερ, «ένας Γερμανός ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει έναν Έλληνα θα αντιληφθεί πόσο δύσκολους καιρούς περνά η χώρα του, και ένας Έλληνας από την άλλη, ο οποίος αντιλαμβάνεται την οπτική γωνία των γειτόνων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει ότι οι προσπάθειες υποστήριξης της Ελλάδας είναι μια άνευ προηγουμένου εκδήλωση αλληλεγγύης στην ιστορία της Ε.Ε.».

Πριν αναχωρήσει για την Γερμανία, ο κ. Στάϊνμεγερ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Διευθυντή του κ. Δημήτρη Παντερμαλή, συνοδευόμενος πάντα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν και ο επίσημος οικοδεσπότης του κατά το 2ήμερο της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X