ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:09
 

Στυλιανίδης: Έτοιμη η ΕΕ να βοηθήσει την Πορτογαλία στις πυρκαγιές

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας ΕΕ για παροχή αεροσκαφών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

"Όλες μας οι σκέψεις είναι με τις οικογένειες και τους φίλους εκείνων που πλήττονται από τις θανατηφόρες δασικές πυρκαγιές που έπληξαν αρκετές περιοχές της Πορτογαλίας", δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης σε σχέση με τις θανατηφόρες δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα της ΕΕ να βοηθήσει τις αρχές.

Συγκεκριμένα, αφού ο Επίτροπος μετέφερε τα συλλυπητήριά της Κομισιόν σε όσους έχουν χάσει τους αγαπημένους τους, ενημέρωσε δημόσια ότι η ΕΕ είναι πλήρως έτοιμη να βοηθήσει. "Σε μια άμεση απάντηση σε μια αίτηση για βοήθεια από τις πορτογαλικές αρχές, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενεργοποιήθηκε για την παροχή πυροσβεστικών αεροσκαφών", ανακοινώνει ο Επίτροπος.

"Όλα θα γίνουν για να βοηθήσουν τις αρχές και τους πολίτες της Πορτογαλίας σε αυτή τη στιγμή της ανάγκης", ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, ήδη η Γαλλία προσέφερε τρία αεροσκάφη μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ ενώ η Ισπανία έχει επίσης αποστείλει αεροσκάφη σε διμερή βάση.

"Επαινούμε τη γενναιότητα των πυροσβεστών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη σκηνή που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σωθούν άλλοι", σημείωνει.

Όπως αναφέρει, το Κέντρο Συντονισμού απόκρισης έκτακτης ανάγκης (ERCC) της Κομισιόν, το οποίο παρακολουθεί τις φυσικές καταστροφές 24ωρη βάση 7 ημέρες την εβδομάδα, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις εθνικές αρχές πολιτικής προστασίας.

Το κέντρο έκτακτης ανάγκης της ΕΕ έχει στείλει ήδη αξιωματικό σύνδεσμο στην Πορτογαλία και θα συντονίσει την παροχή υποστήριξης και οποιεσδήποτε περαιτέρω αιτήσεις, καταλήγει στο μήνυμά του ο Επίτροπος Στυλιανίδης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X