ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτο στην Ευρώπη το αεροδρόμιο Λάρνακας σε αύξηση επιβατικής κίνησης

Κατατάσσεται τρίτο στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5-10 εκατομμύρια ετησίως

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το αεροδρόμιο Λάρνακας κατέλαβε την τρίτη θέση στον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports, «σε ενημερωτικό σημείωμα του ACI Ευρώπης αναφέρεται ότι το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, εμφανίζεται στην τρίτη θέση στον πίνακα αύξησης της επιβατικής κίνησης, ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία των αερολιμένων με επιβατική κίνηση από 5 έως 10 εκατομμύρια, ετησίως».

Προστίθεται ότι «η διάκριση αυτή, αφορά τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2017. Στο σχετικό πίνακα του ACI Ευρώπης, το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, εμφανίζεται τρίτο στη σειρά κατάταξης, με ποσοστό αύξησης 26,9% επιπρόσθετους επιβάτες, πίσω από το Αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου (Oυκρανία) που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 32,2% ενώ στην πρώτη θέση, βρίσκεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavik του Ρέϊκιαβικ (Ισλανδία) με ποσοστό αύξησης 53,7%».

Σημειώνεται ότι «στη συγκεκριμένη κατηγορία αεροδρομίων (5 έως 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως) το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, ουσιαστικά, καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Marketing και επικοινωνίας της Hermes Airports Ltd , ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία της επιβατικής κίνησης, η οποία, συνεχίζει την ανοδική της πορεία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου επιβεβαιώνουν επίσης την αύξηση κατά τους χειμερινούς μήνες, κάτι το οποίο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για μας».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X