ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Την ευθύνη φέρει ο Πρόεδρος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα δηλώνει ο Κυπριανού για τη συνάντηση του με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το Κυπριακό φέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης καθώς δεν έχει ζητήσει την άποψη μας ούτε μας έχει ενημερώσει για την συνάντηση του με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ , είπε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στο χωριό Πλατανίσκια της Λεμεσού, ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε άγνοια για το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ της κ. Λούτ και του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς όπως είπε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το Προεδρικό.

«Δυστυχώς ο Πρόεδρος δεν είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει ή να ζητήσει την άποψη μας για το τι θα έλεγε στην κ. Λουτ, αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη ο κ. Αναστασιάδης για το τι έχει πει και για τις εξελίξεις οι οποίες θα ακολουθήσουν».

Όπως ανέφερε, ο ρόλος της κ. Λουτ ήταν να έρθει, να ακούσει και να διαβιβάσει στο Γ.Γ. του ΟΗΕ ώστε να πάρει τις αποφάσεις του.

«Ήταν η πρώτη φάση της επίσκεψης της, θα ακολουθήσουν και επισκέψεις στις εγγυήτριες χώρες αλλά και στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντιλαμβάνομαι ότι σχετική παράκληση είχε διαβιβάσει η κ. Μογκερίνι, διότι είχα συζητήσει αυτό το θέμα με την κ. Μογκερίνι».

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ είπε δε ότι « πρέπει να κάνουμε υπομονή για το τι θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα, να ολοκληρώσει τις επαφές της και θα δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ. Τότε θα ξέρουμε ίσως περισσότερα»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη κράτησε τρεις και πλέον ώρες, ενώ με τον κ. Ακιντζί μια ώρα και κάτι, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. «Άκουσα με έκπληξη τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να λέει ότι την ενημέρωσαν για το τι έγινε στον Κραν Μοντανά , μα είναι ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. ο οποίος ήταν στον Κραν Μοντανά. Είχε ανάγκη η κ. Λουτ να ενημερωθεί από την δική μας την πλευρά; Δεν την ενημέρωσε ο Γ.Γ. ολοκληρωμένα και ΄με βάση τα πρακτικά των συναντήσεων του ΟΗΕ για το τι είχε διαμειφθεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Κυπριανού.

Για να συνεχίσει λέγοντας «ελπίζω ότι αυτή η ρητορική που αναπτύσσεται από την κυβερνητική πλευρά το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από τον Υπουργό Εξωτερικών, ότι δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε οι πάντες ότι πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που είμαστε κι ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε το συντομότερο δυνατό να πετύχουμε λύση, αυτή θα πρέπει να είναι η πραγματική θέση τη κυβέρνησης.»

ΣΧΟΛΙΑ

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Άντρος και ακούμε και καμιά αρλούμπα!

knak

Το ίδιο λέει και ο Ακκιντζί, η τουρκική κυβέρνηση και όλοι οι εχθροί της Κύπρου.

Τηλέμαχος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση