ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιλντιρίμ: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό με την ένταξη της Ε/κ πλευράς στην ΕΕ

Από το 2004 η ΕΕ μας έχει απογοητεύσει δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αδιέξοδο μπήκε το Κυπριακό όταν η ΕΕ έκανε πλήρες μέλος της την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος σε ομιλία του στην Μαδρίτη είπε ότι και τότε τους είχε απογοητεύσει η ΕΕ.

Στην ομιλία του στο Νέο Οικονομικό Φόρουμ στην Μαδρίτη, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε πως και τότε η ΕΕ τους πρότεινε να γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο, να διασφαλιστεί λύση και μετά να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ. Πρόσθεσε ότι δέχτηκαν να γίνει αυτό το 2004 και έγινε δημοψήφισμα. «Δώσαμε συμβουλές στην Τ/κ πλευρά, συμμετείχαμε και στην εκστρατεία λέγοντάς ‘πείτε ναι και θα υπάρξει ειρήνη και αδελφοσύνη’. Είναι ναι. Η Ε/κ πλευρά είπε όχι. Έκαναν εκστρατεία εναντίον και τί έγινε στο τέλος; Η ΕΕ ενέταξε την Ε/κ πλευρά στην ένωση και το Κυπριακό μπήκε σε αδιέξοδο», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα πότε είναι καλές πότε όχι. «Στη Συρία έχει πόλεμο, στο Ιράκ υπάρχουν εσωτερικές αναταραχές, στο Ιράν προβλήματα, εμείς δεν έχουμε. Τα προβλήματα των άλλων αντανακλώνται σε μας. Ιδού υπάρχει η Παλαιστίνη, το Ισραήλ, το Κυπριακό, με την Ελάδα έτσι κι έτσι, πότε καλά πότε όχι. Παρόλα αυτά η Τουρκία συνεχίζει να αναπτύσσεται».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός διερωτήθηκε ακόμη πως θα ενταχθούν τα Σκόπια στην ΕΕ. «Ποιος θέλει να εντάξει την Μακεδονία; Η ΕΕ; Πως θα γίνει; Η Ελλάδα δεν ανέχεται καν το όνομα της Μακεδονίας. “Εμείς είμαστε Μακεδόνες, το όνομα της χώρας μας είναι Μακεδονία’ λένε και η Ελλάδα λέει ‘Όχι εσείς δεν είσαστε Μακεδόνες’. Πως θα την εντάξει η ΕΕ; Πρέπει να είστε ειλικρινείς. Να αφήσετε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εμείς είμασταν πάντοτε ειλικρινείς απέναντι στην Ευρώπη. Κάναμε το καθήκον μας. Τώρα είναι δουλειά της ΕΕ», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο τουρκαλλας όταν λέει αδιέξοδο εννοεί ότι έκλεισαν κάποιοι έξοδοι που οδηγούν στην αγκαλιά της τουρκιας!

Ντομπρος Κελαηδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Tην προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης αναλαμβάνει ο Κασουλίδης

«`Οτι και να κάνει ο Αβέρωφ, πάλι η δήλωση του Πόθεν Έσχες του δεν βγάζει νόημα. Ο μοντέρνος, προοδευτικός ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:59

Προδρόμου: Το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα σε προεκλογικό αγώνα

«...και ο Προδρόμου σταθερά σε Colloquium γκαιμπελισμού!!!»
Ai Em  |  09:57

Ερχιουρμάν: Θέλουμε λόγο στους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο μερίδιο

«Ας του δωσουμε αυτά που θελει! Έλα παρτα: ο!ο»
Μπιχτης  |  23:53

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση