ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Οζερσάι: Μέγιστη σημασία είναι η πολιτική ισότητα των Τ/κ

Ακόμα και με χρονοδιάγραμμα, δεν είναι αρκετό για να συνεχίσουν με ομαλό τρόπο οι συνομιλίες, σημείωσε

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε μια κρίσιμη καμπή για το Κυπριακό, ο «Αντιπρόεδρος» της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών» πραγματοποιεί την δική του παρέμβαση που προκαλεί μεγάλο αντίκτυπο στα Κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στο πλαίσιο δηλώσεών του στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο Μπαϊράκ, ο Κουντρέτ Οζερσάι ξεκαθαρίζει τις κόκκινες γραμμές της τ/κ πλευράς για την πορεία του Κυπριακού.

Η βασική προϋπόθεση της λύσης

Ο ίδιος δηλώνει ότι ακόμη και σε περίπτωση που σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εμπλεκόμενες πλευρές καταλήξουν σε ένα χρονοδιάγραμμα, αυτό ενδέχεται να μην είναι αρκετό για να συνεχίσουν με ομαλό τρόπο οι συνομιλίες και να επιτευχθεί η τελική λύση στο Κυπριακό.
Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι, την παρούσα στιγμή αυτό που φέρει μέγιστη σημασία είναι η πολιτική ισότητα των Τ/κ σε όλα τα επίπεδα του νέου συνεταιρισμού. Σε περίπτωση που αυτή η αρχή γίνει αποδεκτή από την ε/κ πλευρά τότε ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος για την λύση.

Η συνεργασία των δυο πλευρών

Παράλληλα, ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι υπάρχουν τρόποι για να αναπτυχθεί η συνεργασία των δυο πλευρών και δίχως την τελική λύση του Κυπριακού. Συγκεκριμένα, οι δυο πλευρές καλούνται να εντατικοποιήσουν την συνεργασία τους πριν τη λύση, στα πεδία της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών ζητημάτων.

«Σε περίπτωση που ξεκινήσει συζήτηση για την φόρμουλα της λύσης, τότε η διαδικασία θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Άλλωστε στην Κύπρο επί 50 χρόνια διεξάχθηκαν συνομιλίες για την φόρμουλα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ωστόσο, οι πλευρές εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις», τονίζει ο κ. Οζερσάι ο οποίος προσθέτει: «Αυτό που φέρει σημασία είναι το περιεχόμενο. Σημασία φέρει η ανάπτυξη της συνεργασίας, η δημιουργία βήμα προς βήμα της εμπιστοσύνης».

Οι Τ/κ αναλυτές χαρακτηρίζουν ως «ηχηρή» τη νέα παρέμβαση του κ. Οζερσάι, τονίζοντας ότι ο παραλήπτης αυτών των μηνυμάτων, εκτός από την ε/κ πλευρά είναι ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X