ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκπαιδευτικοί: Καλούμε όλη την κοινωνία να πορευτει μαζί μας

Ενόψει της αυριανής πορείας με κατάληξη το προεδρικό μέγαρο.

Newsroom K

Στην σημερινή διάσκεψη τύπου που έδωσαν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις στα γραφεία της ΠΟΕΔ στοιχειοθέτησαν τους λόγους τους οποίου απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου.

Οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ σημείωσαν συγκεκριμένα ότι ο εξορθολογισμός στην εκπαίδευση δεν αφορά τον οικονομικό τομέα αλλά το πώς θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαπαιδαγώγηση των μαθητών στο σχολείο γιατί όπως και οι ίδιοι σημείωσαν «η κοινωνία μας θα τροφοδοτηθεί από τους σημερινούς μαθητές».

Σε ερώτηση που τέθηκε προς τον κ. Φίλιο Φυλακτού Πρόεδρο της ΠΟΕΔ αν ακόμα ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας απάντησε «υπάρχει δυσκολία στο να κάνουμε διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας και όσο πάει το θέμα διαπιστώνουμε ότι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για να συζητήσουμε μαζί του».

Επίσης στην ερώτηση «αν θα κάνουν κανονικά μαθήματα με την έναρξη του σχολείου» απάντησε ο κ. Φίλιος Φυλακτού « Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους απλώς δεν θα εκτελούνται συγκεκριμένες εξωδιδακτικές δραστηριότητες. Εμείς θέλουμε την λιγότερη επίδραση προς τους μαθητές».

Στην συνέχεια, σε ερώτηση «αν θα δεχτούν καινούργιο διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας», τόνισε ο κ. Φυλακτού «Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τον διάλογο. Από αρχής επιδιώκουμε διάλογο. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση δεν θα επιλυθούν με τις πορείες. Καταντήσαμε τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης να τα συζητούμε δημόσια.

 Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε θα είναι μαζικοτατη η πορεία στην οποία το διακύβευμα έχει να κάνει με την ποιότητα του δημοσίου σχολείου. Κακώς μιλάμε για απαλλαγες. Κακώς χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος.

Αυτά μεταξύ άλλων ειπώθηκαν ως εισαγωγικά από τον Φίλιο Φυλακτού, που μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, ζήτησε σεβασμό προς τον καθηγητή και εκτίμηση στο έργο που επιτελεί.

"Καλούμε στη αυριανή πορεία ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία που συμμερίζεται τις βασικές μας αρχές" τονίστηκε από τον ίδιο. 

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη συμπαράσταση που έχουν λάβει, με ανακοινώσεις από αρκετά κόμματα και συντεχνιες όπως και οι μαθητές, όπως ειπώθηκε, που επίσης στηρίζουν την συμμετοχή στην πορεία.

Από την πλευρά του ο Γιάννος Σωκράτους εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, τόνισε ότι, όπως παρουσιάστηκαν τα μέτρα, το πρώτο αφορούσε τη. μοριοδοτηση της 1η περίοδου, το δεύτερο αφορούσε την ιδέα της προσαύξησης και η τρίτη παράμετρος αφορούσε συνδυασμό πάραχωρησης χρόνου. Τέθηκαν προφορικά και όχι γραπτά.

Ζητήσαμε η πρόταση να δοθεί γραπτώς ή θα σηκωνομασταν να φύγουμε ή θα γινόταν συζήτηση για να δούμε πως θα βγουν τα πράγματα. Από την συζήτηση φάνηκε ότι κάποια πράγματα δεν προβλεπόταν. Είναι ξεκάθαρο για μας ότι ο στόχος ειναι το δημόσιο σχολείο. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν προβληματα και έχουμε δύο ώρες να ασχοληθούμε με τα παιδιά. Τα θέματα τα οποία έπρεπε να συζητούμε είναι πως να τους κάνω καλύτερους, πως εξασφαλίζονται τα θέματα ασφάλειας και υγείας, τα θέματα που αφορούν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Αυτά είναι τα θέματα που θα έπρεπε να συζητούμε. Η κοινωνία θα τροφοδοτηθεί από τους σημερινούς μαθητές. Αυτά ειναι τα βασικά διακυβεύματα. Τα μέτρα αυτά δεν τιμωρουν μόνο τους μαθητές αλλά βάζουν σε περιπετειες και τις συντεχνειες και τους καθηγητές" ειπώθηκε σχετικά. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X