ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καζάνι που βράζει τα κατεχόμενα

Πολιτική και οικονομική αναστάτωση προκάλεσαν οι Τ/κ αγρότες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης φέρνει αντιμέτωπη την τ/κ κοινότητα με μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα. Η αντιπαράθεση των αγροτών με την «κυβέρνηση» έχει ως αποτέλεσμα την κορύφωση της πολιτικής και κοινωνικής έντασης στα κατεχόμενα.

Οι Τ/κ αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται εδώ και ημέρες στους δρόμους της Λευκωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την αναποτελεσματικότητα του «Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η μεγάλη ξηρασία έχει πλήξει τα έσοδα των κτηνοτρόφων και αγροτών, οι οποίοι ζητούν οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις από την «κυβέρνηση». Η «κυβέρνηση» δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα, καθώς δεν έχουν βρεθεί νέα οικονομικά κονδύλια από την Τουρκία.

Η αντιπαράθεση εκτροχιάστηκε

Η αντιπαράθεση της κυβέρνηση με τους αγρότες εκτροχιάστηκε την Παρασκευή, έξω από το κτίριο του «Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», όταν ειδικές δυνάμεις της «αστυνομίας» επιτέθηκαν με χημικά κατά των διαδηλωτών. Η επίθεση άφησε πίσω τους αρκετούς συλληφθέντες και τραυματίες.

Το βράδυ της Παρασκευής ήρθε η παρέμβαση του «Πρωθυπουργού», Τουφάν Έρχιουρμαν, ο οποίος έσπευσε στα κεντρικά της «αστυνομίας» ώστε να διαμεσολαβήσει για την απελευθέρωση των συλληφθέντων και να προλάβει την εκ νέου χρήση χημικών σε διαδηλώσεις. Η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Έρχιουρμαν προκάλεσε την αντίδραση μερίδων της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας, με το σκεπτικό ότι ο «Πρωθυπουργός» παρεμβαίνει στο έργο της «αστυνομίας».

Από την πλευρά τους, οι αγρότες παραμένουν στους δρόμους της Λευκωσίας και το μεσημέρι της Δευτέρας συναντήθηκαν με εκ νέου με τον «Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης», Ερκούτ Σιαχαλλί. Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Σιαχαλλί ζήτησε ένα περιθώριο δυο ωρών για να ανταποκριθεί στα νέα αιτήματα των αγροτών. Νωρίτερα, η «κυβέρνηση» είχε παρουσιάσει νέα δέσμη μέτρων και προτάσεων.

Οργιάζουν οι φήμες

Ας σημειωθεί ότι αυτές οι εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο σε μια στιγμή που από τους κόλπους της τ/κ δεξιάς διαδίδονται φήμες και πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της πολυκομματικής «κυβέρνησης». Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της τ/κ Δεξιάς, ο Ερσίν Τατάρ, πριν από λίγες ώρες δήλωσε ότι παρασκηνιακά ο Σερντάρ Ντενκτάς διαπραγματεύεται με τον Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν για να δημιουργηθεί μια νέα «κυβέρνηση» της τ/κ δεξιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Σε άλλη χώρα του κόσμου το ΑΚΕΛ μετά το κάζο της οικονομικής καταστροφής που έφερε στον τόπο, θα είχε ...»
Ανώνυμος  |  10:00

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Knak, με τα λίγα λόγια που γράψατε, χαρακτηρίζεστε από ένα έντονο φανατισμό, αυτός ο ίδιος που είναι ...»
Yiannos  |  09:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση