ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:11
 

Κυπριανού: Ο υπουργός Υγείας να προσέξει πώς συμπεριφέρεται

Ο υπουργός Υγείας έχει τεράστια ευθύνη και με τον τρόπο που λειτουργεί και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Δεν μπορούν παρά να μας ανησυχούν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, οι οποίες υπάρχουν, αχρείαστες κατά την άποψή μας και αδικαιολόγητες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας.

Δεν δέχομαι, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «τη θέση του ότι 'αυτός είναι, έτσι συμπεριφέρεται και θα πρέπει να κρίνεται μόνο από το έργο το οποίο επιτελεί'». Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού «έχει τεράστια σημασία να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία αυτή τη στιγμή φυλλορροούν. Και δεν το λέμε μόνο εμείς, το είπε ο Υπουργός πριν από μερικούς μήνες, πριν να μπούμε καλά, καλά στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου».

«Έχει τεράστια ευθύνη λοιπόν ο Υπουργός Υγείας και με τον τρόπο που λειτουργεί και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις όπου οι γιατροί θα αποδίδουν όσο το δυνατόν περισσότερο προς όφελος των ασθενών, προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε. Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του γιατί «η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αποκόψει από τον τομέα της υγείας €500 εκ». Πρέπει να καταλάβουμε, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ότι με αυτές τις δημόσιες δαπάνες για τον τομέα της υγείας δεν θα αντιμετωπίσουμε τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν». Είμαστε, πρόσθεσε, «τελευταίοι στην ΕΕ σε ότι αφορά τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, 2,6% του ΑΕΠ ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 7,2%».

Τεράστια σημασία ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος

Αναφερόμενος στις Προεδρικές ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι το 2018 θα δοθεί ακόμα μια ευκαιρία για λύση στο Κυπριακό, ότι έχει τεράστια σημασία ποιος θα βρίσκεται επικεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευθούν τον Σταύρο Μαλά.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψής του στη Σχολική Εφορεία Στροβόλου, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι το 2018 θα δοθεί ακόμα μια ευκαιρία για τη λύση στο Κυπριακό». Τουλάχιστον, είπε, «αυτό συνάγεται από δηλώσεις οι οποίες γίνονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων», προσθέτοντας ότι «έχουν αναιρέσει εκείνα που έλεγαν μετά από το Κραν – Μοντάνα και είναι προφανές ότι θα επιδιωχθεί ακόμα μια προσπάθεια».

«Έχει τεράστια σημασία σε αυτή την προσπάθεια να βρίσκεται επικεφαλής της Κυπριακής Δημοκρατίας ένας Πρόεδρος, ο οποίος να θέλει, αλλά και να κατανοεί τι χρειάζεται να γίνει για να μπορέσουμε είτε να πάμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία, είτε η τουρκική πλευρά να εκτεθεί για τυχόν αδιάλλακτες θέσεις τις οποίες θα υπερασπίζεται», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, «να ξέρει ότι αμέσως μετά την εκλογή του θα πρέπει να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, να συνεννοηθούν, να απευθυνθούν και οι δύο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ζητώντας του να συνεχίσει η διαδικασία από εκεί που τερματίστηκε στο Κραν Μοντάνα».

Σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, «ο άνθρωπος που με ξεκάθαρο τρόπο δηλώνει ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει είναι ο Σταύρος Μαλάς». Η έκκλησή μου λοιπόν προς τον κόσμο, σημείωσε, «είναι να τον εμπιστευθεί και να είναι βέβαιος ότι θα χειριστεί το Κυπριακό με αποτελεσματικότητα, συνέπεια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Να αλλάξει η πολιτική του κράτους για τους εκπαιδευτικούς των ΚΙΕ

Σε ερώτηση για το πρόβλημα με την πληρωμή εκπαιδευτικών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ο ΓΓ του ΑΕΚΛ απάντησε ότι «οι αποφάσεις που λήφθηκαν, δυστυχώς, από την κυβέρνηση πριν από μερικά χρόνια, να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε αυτοεργοδοτούμενους», προσθέτοντας ότι «θεωρώ ότι είναι η ρίζα πολλών προβλημάτων». «Χρειάζεται λοιπόν να αλλάξει η πολιτική, η οποία ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας γι αυτούς τους ανθρώπους», είπε. «Είναι απαράδεκτη η κατάσταση, ταλαιπωρούνται περίπου χίλιες οικογένειες και θεωρώ ότι δεν αρμόζει στην Κύπρο του 2018 να συμπεριφέρεται σε ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ικανοποίησή του «για τα όσα έχω ακούσει, τόσο αναφορικά με τη βελτίωση των υποδομών στο Στρόβολο, αλλά κυρίως γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν το μεσημέρι και παραμένουν κλειστά για το υπόλοιπο της μέρας». Αντιθέτως, πρόσθεσε, «είναι ανοιχτά στην κοινωνία του Στροβόλου φιλοξενώντας είτε αθλητικές, είτε οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες». Συγχάρηκε τον Πρόεδρο, τα μέλη και τους λειτουργούς της Σχολικής Εφορείας, σημειώνοντας ότι «πρέπει το κράτος να στηρίξει ακόμα περισσότερο τις σχολικές εφορείες, έτσι ώστε όλα τα σχολεία της Κύπρου να έχουν τις απαραίτητες υποδομές για να μπορεί η εκπαίδευση να καλλιεργείται μέσα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου ανέφερε ότι στο πεδίο αρμοδιοτήτων της εφορείας εμπίπτουν 44 σχολεία, 9 της Μέσης, 19 της Δημοτικής και 16 της Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Συγχάρηκε τον κ. Κυπριανού που είχε την καλοσύνη να επισκεφθεί τη Σχολική Εφορεία και να ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται. «Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τα σχολεία και μόνο. Τίποτε άλλο», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X