ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Λιλλήκας: Η άμεση επιστροφή σε συνομιλίες είναι συνταγή εθνικής αυτοκτονία

«Η τουρκική ενέργεια ήταν προβλεπτή και αναμενόμενη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η άμεση επιστροφή σε συνομιλίες υπό τις παρούσες συνθήκες είναι συνταγή εθνικής αυτοκτονίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως αναμένει άμεσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συλλογική εκτίμηση της κατάστασης και σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων και πως η Συμμαχία Πολιτών έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων.

Ο κ. Λιλλήκας είπε πως η παράνομη τουρκική ενέργεια παρεμπόδισης γεώτρησης εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ισοδυναμεί με υβριδική πολεμική ενέργεια. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να υποβαθμιστεί, σημειώνοντας πως η πολεμική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι τυχαία.

«Η τουρκική ενέργεια ήταν προβλεπτή και αναμενόμενη. Είναι γι’ αυτό το λόγο που είχα ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πριν από τις εκλογές, τονίζοντας πως είναι ευκολότερο να αποτρέψουμε με προληπτικές πρωτοβουλίες γεγονότα παρά να τα ανατρέψουμε όταν αυτά επισυμβούν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, επεσήμανε, προσθέτοντας πως «τα γεγονότα μας έχουν προλάβει και θα πρέπει να δούμε πώς αποτρέπουμε χειρότερες εξελίξεις που ενδεχόμενα να δημιουργήσουν πολύ αρνητικά δεδομένα για την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Η άμεση επιστροφή σε συνομιλίες υπό αυτές τις συνθήκες είναι συνταγή εθνικής αυτοκτονίας. Όχι μόνο θα ενισχύσει την τουρκική επιχειρηματολογία αλλά θα καταστήσει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων όμηρο της λύσης του Κυπριακού και άρα όμηρο της Τουρκίας», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «αυτή η κρίση αποδεικνύει πόσο κρίσιμη είναι η σύσταση και στη χώρα μας Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Πρόταση που κατέθεσα από το 2016 στο Εθνικό Συμβούλιο, με στόχο τη διαμόρφωση στρατηγικών αλλά και μέτρων αντίδρασης έτσι ώστε να πάψουμε να είμαστε ουραγοί των γεγονότων και να αυτοσχεδιάζουμε», είπε.

«Αναμένω άμεσα σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συλλογική εκτίμηση της κατάστασης και σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων. Από πλευράς μας έχουμε ετοιμάσει και θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων", κατέληξε ο κ. Λιλλήκας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση