ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:53
 

Μερίδιο στην εξουσία και στο Φ.Α. ζητά ο Ακιντζί

Το «Προεδρικό» απάντησε στις θέσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Οι δηλώσεις που πραγματοποίησε χθες ο Ε/κ ηγέτης κ. Αναστασιάδης αποτελούν μια νέα απόδειξη για το γεγονός ότι δεν εννοεί να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς στις αποφάσεις, στοιχείο που αποτελεί κομμάτι της πολιτικής ισότητας», δηλώνει το «Προεδρικό» δια στόματος του εκπροσώπου του, Μπαρίς Μπουρτζού.

Ο κ. Μπουρτζού δηλώνει ότι μέχρι σήμερα ο Ε/κ ηγέτης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις απόψεις του για την «αποκεντρωμένη ομοσπονδία». Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει γίνει κατανοητό ποιος εξουσίες θα παραχωρηθούν στα ιδρυτικά κράτη.

«Παρά την μείωση του αριθμού των ομόσπονδων εξουσιών που θα χρησιμοποιηθούν από κοινού, επιβάλλεται η αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς σε όλες τις αποφάσεις»

«Όπως έχει ανακοινώσει με διάφορες ευκαιρίες προηγουμένως ο Πρόεδρος μας, η τ/κ πλευρά θα είναι έτοιμη να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθαρίσει ποιες κεντρικές εξουσίες θα μεταβιβαστούν στα ιδρυτικά κράτη και τεθεί ζήτημα μια διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, δίχως ανοιχτή την άκρη», τονίζει ο κ. Μπουρτζού, ο οποίος προσθέτει: «Ωστόσο, παρά την μείωση του αριθμού των ομόσπονδων εξουσιών που θα χρησιμοποιηθούν από κοινού, επιβάλλεται η αποτελεσματική συμμετοχή της τ/κ πλευράς σε όλες τις αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει συζήτηση για την πολιτική ισότητα μας με βάση οποιονδήποτε ανταλλαγμάτων».

Στη συνέχεια, ο κ. Μπουρτζού τονίζει: «Η νοοτροπία της ομοσπονδίας βασίζεται στον καταμερισμό των εξουσιών και του πλούτου. Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος δεν εμφανίζεται πρόθυμος για τον καταμερισμό της εξουσίας, τηρεί παρόμοια στάση και σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό του πλούτου. Παρά τα καλέσματα μας για την μετατροπή των υδρογονανθράκων σε πεδίο συνεργασίας, ο κ. Αναστασιάδης επιλέγει να μετατρέψει αυτό το ζήτημα σε πεδίο αντιπαράθεσης».

Το τ/κ ανακοινωθέν ολοκληρώνεται με την πληροφορία ότι το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, ο Μουσταφά Ακιντζί θα παραχωρήσει μια συνέντευξη τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X