ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας για Ορφανίδη: Έχει τις λιγότερες ευθύνες για την κρίση

«Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών ωστόσο ο πρώην τραπεζίτης μάς προειδοποιούσε από το '11»

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Προσωπικά αναλαμβάνω το μερίδιο ευθυνών που μου αναλογεί για την κρίση ανέφερε στη δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος κληθείς από την «Κ» να απαντήσει κατά πόσο με τις έρευνες που έγιναν μετά και την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραδέχεται mea culpa για την πλήρη στήριξή του στον πρώην κεντρικό τραπεζίτη Αθανάσιο Ορφανίδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος αρνούμενος ότι στήριξε και κάλυψε πλήρως τον Αθανάσιο Ορφανίδη επεσήμανε πως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση. Όπως επεσήμανε, «αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί» για την κατάσταση παραδεχόμενος ότι εκ των υστέρων θα έκανε αρκετά πράγματα διαφορετικά.

Έχει ίσως τις λιγότερες ευθύνες ο Ορφανίδης

Σημείωσε ωστόσο πως ο Αθανάσιος Ορφανίδης σίγουρα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή από τον Πανίκκο Δημητριάδη και εξήγησε πως «από όλους μας μπορεί τις λιγότερες ευθύνες να έχει ο Αθανάσιος Ορφανίδης» για την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως προειδοποιούσε από το 2011 για το τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε.

Βολές σε Αναστασιάδη για το κούρεμα

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το ζήτημα απόδοσης ευθυνών για τους χειρισμούς πριν και μετά το κούρεμα. Όπως επεσήμανε στο ενδεχόμενο εκλογής του θα είναι από τα πρώτα που θα κάνει ζητώντας να ολοκληρωθούν άμεσα οι έρευνες. Κληθείς ωστόσο από την «Κ» να θέσει χρονοδιάγραμμα καθώς και η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε δεσμευθεί για απόδοση ευθυνών αλλά βρίσκεται ακόμη σε στασιμότητα απέφυγε να θέσει χρονοδιάγραμμα αναφέροντας ωστόσο πως θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα θέσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος μίλησε και για το κούρεμα καταθέσεων, χαρακτηρίζοντάς το αχρείαστο και καταστροφικό. Κληθείς να απαντήσει τι θα έκανε διαφορετικά επεσήμανε πως ο Νίκος Αναστασιάδης πήγε απροετοίμαστος, θεωρώντας πως η «φίλη του Μέρκελ» θα τον βοηθούσε. Όπως εξήγησε το κούρεμα ήταν πολιτική απόφαση καθώς η Γερμανία είχε εκλογές.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επέκρινε σφόδρα τον Νίκο Αναστασιάδη για το κούρεμα καταθέσεων σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως απέκρυψε από τη βουλή την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ όπως και το ότι την επόμενη μέρα του πρώτου eurogroup αυτή η απόφαση είχε αλλάξει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Στη δημοσιότητα οι επιστολές Γ.Ελεγκτή προς Αλέκο Μιχαηλίδη

«Γεννικέ Ελεγκτή, μην χαριστείς κανενός!!! »
knak  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση