ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ακιντζί προειδοποιεί για επιδείνωση της οικονομικής κρίσης

Κάθε νέα ημέρα το χρήμα στην τσέπη μας χάνει την αξία του, είπε μεταξύ άλλων

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες. Ενδέχεται τα προβλήματα να λάβουν διαστάσεις. Κάθε νέα ημέρα το χρήμα στην τσέπη μας χάνει την αξία του, ο πληθωρισμός αυξάνεται, αυτοί που έχουν χρέος σε ξένα νομίσματα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Η κυβέρνηση μας έλαβε και ανακοίνωσε κάποια μέτρα. Ενδέχεται να ακολουθήσουν και νέα. Ωστόσο, παρά αυτά τα μέτρα, είναι ξεκάθαρο ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο».

Τα παραπάνω υπογράμμισε πριν από λίγες ώρες, ο Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος για πρώτη φορά δεν έκρυψε την απόγνωση του απέναντι τις επιπτώσεις της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει την τ/κ κοινότητα.

Μιλώντας στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στις αποκοπές μισθών του «Προέδρου», του «Πρωθυπουργού», των «Υπουργών» και των «Βουλευτών», στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση.

Τόνισε ότι το βάρος της οικονομικής κρίσης δεν πρέπει να το φορτωθούν αποκλειστικά οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις της τ/κ κοινότητας. Στη συνέχεια, ο κ. Ακιντζί αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις, η υλοποίηση των οποίων έχει καθυστερήσει για αρκετό χρονικό διάστημα, όπως του «δημόσιου τομέα» και στην αντιμετώπιση των φαινομένων της αδήλωτης οικονομίας και του ξεπλύματος χτήματος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που χώρες και δομές κατάφεραν να ξεπεράσουν μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιώντας αναφορά στις περικοπές και στις θυσίες του λαού όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας. Τέλος, πραγματοποίησε αναφορά και στην περίπτωση του «τ/κ Δήμου της Λευκωσίας», ο οποίος το τελευταίο διάστημα αφήνει πίσω του μια μεγάλη οικονομική κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση